Denne artikel er lavet i samarbejde med Swapfiets, som har stillet to Power 7 elcykler til redaktionens rådighed.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du bor i Aalborg, Århus, Odense eller København, har du sikkert spottet en masse cykler med blå forhjul drøne rundt i gaderne. De er en del af flåden hos Swapfiets, som er verdens første “bicycle as a service”-virksomhed, hvor du kan få et abonnement på en cykel med fuld service. Det er et fedt koncept, som startede i Holland og kom til Danmark i 2018. Det er også virkelig populært, for over 14.500 danskere er allerede sprunget på nakken af en abonnements-cykel fra Swapfiets.

Indtil videre har udvalget været begrænset til cykler med rugbrødsmotorer, men nu lancerer de også en elcykel, så du kan få ekstra fart på cykelstien.

Vi har som nogle af de første i Danmark testet den nye cykel, og her i artiklen får du vores indtryk. Først snupper vi lige en video, der forklarer, hvordan abonnementet virker.

SE MERE HOS SWAPFIETS

Lækker cykel uden bøvl

Den nye Swapfiets Power 7 elcykel er ikke specielt sej at se på. Det er heller ikke meningen. Til gengæld er den vildt behagelig at cykle på, og den er faktisk ret hurtig til at få dig op på 25 km/t, som ifølge loven er den maksimale hastighed, elmotoren må assistere dine benmuskler. Det er egentlig ret fedt, at der ikke er noget blærerøvs-halløj over elcyklen, for den får dig fra A til B uden problemer, og det er vel det vigtigste.

Så er det også en god følelse med centermotoren fra Shimano, der giver en meget naturlig fremdrift. Det føles ikke som at blive skubbet frem, det føles mere som om, du bare har virkelig gode ben.

Cyklen er forholdsvis tung, og det betyder også, at den er utroligt stabil og sikker at køre på. Her er det så ret heldigt, at du kan tage batteriet med dig, så du slipper for at slæbe den op på 3. sal for at klare opladningen. Du får generelt mange lækre detaljer. Der er for eksempel indbygget lys, som får strøm fra batteriet, et bagagebærer foran, to låse med en kæde til at spænde den fast og selvfølgelig et display på styret med info om fart og rækkevidde.

Det er virkelig en kvalitetscykel.

Swapfiets

Stærk service holder dig kørende

Vi har benyttet os af to Power 7 elcykler på redaktionen i en måneds tid til at komme frem og tilbage til møder i København, mens de også er blevet benyttet flittigt i privaten. Her er det ret imponerende at se batteritiden. Swapfiets lover en rækkevidde på op til 145 kilometer, og det passer rent faktisk. Altså, når du benytter den laveste af de tre indstillinger for hvor meget elmotoren skal hjælpe. Det er ikke ligefrem noget, man kan tage for givet. Men her stemmer tallene altså.

Den ene cykel har der overhovedet ikke været noget ballade med, for den kører bare derudaf. Til gengæld var der problemer med den anden cykel. Elmotoren virkede simpelthen ikke, og det er jo desværre sådan noget der sker. Her var Swapfiets så lynhurtige til at udskifte cyklen med en helt ny. Det er virkelig stærk service, og det er sikkert også en af årsagerne til, at så mange benytter sig af abonnementet.

Swapfiets

Hvilken Swapfiets passer til dig?

Jeg synes, det er helt oplagt at vælge den elektriske cykel Power 7. Elmotoren gør cykelturene langt mere behagelige, og lige pludselig er det en ren fornøjelse at tage på lange ture i stedet for at pruste og svede på selv de korte ture.

Til gengæld er den også langt dyrere end de to andre cykler uden elmotorer i deres sortiment. Dem kan du få for 160 og 190 kroner om måneden, mens du skal smide 595 kroner om måneden for topmodellen med elmotor. Hvis du skal ud og købe en elcykel, kommer du ikke langt for 10.000 kroner. Personligt synes jeg selv, at den er prisen værd, og du får virkelig meget cykel til prisen, men hvis budgettet er lidt presset hopper du da bare på en af de billigere modeller.

Lige meget hvad du vælger, er konceptet det samme. Du får friheden ved ikke at skulle bekymre dig om, at cyklen går i stykker, for der er gratis reparation eller ombytning. Du skal heller ikke ud og smide en kæmpe investering i en lækker cykel, for her kender du den faste lave pris om måneden, og du kan opsige abonnementet måned for måned.

Det er ret genialt fundet på.

Swapfiets


Se andre seje sager om: ,