Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vi har tidligere skrevet om den seje Jeep Compass 4xe, der er en vild Plug-in Hybrid med både mega god komfort og fantastiske offroad-egenskaber. Artiklen kan du læse LIGE HER.

Nu er bilen så blevet endnu bedre.

Jeep har nemlig præsenteret den spritnye 2021-model med helt nyt interiør, som virkelig banker den op i premium-segmentet med lækker luksus og fede funktioner.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den nye Plug-in Hybrid med features og officielle priser.

Vi starter med en video. Det er da en lækker SUV.

Topmoderne kabine med god stil

2021-udgaven af Jeep Compass 4xe har fået et strammere design på ydersiden, der giver den mere bredde og tyngde. Det ser fremragende ud, og det samme gør fronten med nye LED-lygter og en redesignet syvstribet kølergrill.

Men den helt store opdatering finder du indenfor i bilen.

Her er der nemlig en helt ny kabine med rene linjer, der både er en fryd for øjet og for dine øvrige sanser. Der er nemlig brugt materialer af højeste kvalitet, og det spiller bare.

Jeep har faktisk udstyret bilen med et nydesignet rat, digitalt instrumentbræt, sidepaneler og midterkonsol. Her dominerer HD-touchskærmen på 8,4 tommer, og med den kan du kontrollere alle funktioner via Uconnect-styresystemet.

Og der er masser at styre, for selv i basismodellen til 315.000 kroner får du lækkerier som klimaanlæg med 2 zoner, bakkamera, fartpilot, skiltegenkendelse og frit valg mellem Android Auto eller Apple Carplay.

Når du lægger det hele sammen, er resultatet en fed plads på førersædet, hvor du virkelig bliver forkælet.

JEEP Compass MCA plug-in-hybrid

Hybrid er vejen frem

Der er 5 udgaver af Jeep Compass 4xe at vælge imellem, men fælles for dem alle er, at de er udstyret med automatgear og firehjulstræk  – og så er de Plug-in Hybrider.

Så er det bare et spørgsmål om, hvor meget udstyr du skal have med på landevejen.

De benytter altså alle den samme 1,3 liters benzinmotor med enten 130 eller 180 hestekræfter, som får assistance fra en elmotor på 60 heste, hvilket tilsammen giver en ydelse på enten 190 eller 240 hestekræfter. Batteriet er desuden nok til at køre op til 48 kilometer på ren el.

Hvilken version skal du så vælge?

Tjah, det er helt op til dig selv, men herunder får du de fulde specs og priser på de 5 udgaver.

Du kan også se meget mere hos Jeep LIGE HER.

JEEP Compass MCA plug-in-hybrid

Longitude fra 315.000 kroner

Selvom Jeep Compass 4xe Longitude er basisvarianten af den nye Compass, har den udstyr, som man sjældent ser på det trin – f.eks. bakkamera, trådløs opladning af smartphones og vognbaneassistent med aktiv styring. Den byder på 190 hestekræfter, og udstyret omfatter:

17” alufælge, LED-lys, 7’’ TFT-display i instrumentgruppen, Uconnect 5 med 8,4’’ HD-touchskærm, Klimaanlæg med 2 zoner, Trådløs Apple Carplay og Android Auto, Trådløs opladning af smartphone, Bakkamera, Fartpilot, Parkeringssensor, Lyssensor, Vognbaneassistent med aktiv styring, Automatisk nødbremse der registrerer cyklister og forgængere, Skiltegenkendelse, Træthedsovervågning, Selec-Terrain med indstillingerne Auto, Sport, Snow og Mud Hill Descent (ved nedkørsel på bakke), 230V stik, USB-C og Splitbagsæde.

JEEP Compass MCA plug-in-hybrid

Limited fra 345.000 kroner

Jeep Compass 4xe Limited kommer med den samme motor med 190 hestekræfter som Longitude. Udover udstyret fra Longitude byder Limited desuden på:

Nye 18” alufælge, El-indklappelige sidespejle, 10,25” TFT-display i instrumentgruppen, Uconnect 5 med 10,1” HD-touchskærm, Parkeringssensor, Adaptiv fartpilot med Stop/Start funktion, Automatisk langt lys, Automatisk parkeringsassistent (også til parallelparkering), Passiv Entry&Go Alarm, Varme i rat, Varme i forsæder, Varme ved viskerblade, Mørke ruder, El-lændestøtte på begge sæder foran og Stofsæder med vinyl.

JEEP Compass MCA plug-in-hybrid

80th Anniversary fra 370.000 kroner

Jubilæumsmodellen, der fejrer Jeeps 80-års fødselsdag, er den første variant af den nye Jeep Compass 4xe, der ankommer til de danske forhandlere. Den kommer med 240 hestekræfter, og foruden den lange liste med udstyr fra Limited har 80th Anniversary desuden:

Særlige 18” alufælge, Sort tag, Integreret navigation ISA – Intelligent hastighedskontrol “1941”-detaljer indvendig og udvendig Sort loftshimmel Særlige sæder i stof og vinyl

Trailhawk fra 380.000 kroner

Hvis man er til offroad, er Trailhawk svaret. Den er Trailrated, hvilket vil sige, at den har ekstra beskyttelse af motor, undervogn og benzintank og kan klare en halv meter vand. Den kommer med 240 hestekræfter, og udover udstyret fra en Limited har den også:

17” Trailhawk-alufælge med Mud and Snow-dæk, Integreret navigation, ISA – Intelligent hastighedskontrol, Reservehjul, Dekor på kølerhjelm og Selec-Terrain med den særlige Rock-indstilling.

S fra 390.000 kroner

Man skal som bekendt aldrig gå ned på udstyr, og det kommer man ikke til i Jeep Compass 4xe S, der er den mest veludstyrede variant i programmet. Den har 240 hestekræfter, og foruden al udstyret fra Limited kommer den med:

19” satin-grå alufælge, Sort tag, Mørke udvendige detaljer, Indfarvet bund, Integreret navigation, LED lys, ISA – Intelligent hastighedskontrol, 40/20/40-bagsæde, 8-vejs el-justerbart førersæde med hukommelse, Lædersæder og Sort loftshimmel.


Se andre seje sager om: