Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det kan da godt være, at mange forbinder et terrængående køretøj med en Jeep, men der findes altså kun én vaskeægte Jeep. Og den er let at spotte, for der står Jeep på fronten.

Det var helt tilbage i 1970'erne, at Jeep introducerede verden for SUV-biltypen, så de har historien i orden, og nu banker de den ind i fremtiden med den elektrificerede Jeep Compass 4xe.

Her i artiklen kigger vi nærmere på Plug-in Hybriden, der udover de hårdføre køreegenskaber selvfølgelig er udstyret med topmoderne teknologi og komfort til at få dig bedst muligt fra A til B.

Vi begynder med en video, der giver det forkromede overblik.

Ægte amerikansk SUV

Med gennemprøvet teknologi direkte fra de amerikanske landeveje og vilde natur, bygger den nye Jeep Compass 4xe videre på den historie, der startede helt tilbage i 1941, da Jeep Willys blev det foretrukne rekognosceringskøretøj for soldaterne i den amerikanske hær. Jeps, det betyder 80 års jubilæum.

Det er altså kram, og de nye biler drager nytte af tidligere erfaringer.

Det betyder, at Jeep Compass 4xe som standard leveres med firehjulstræk og 4WD Lock, der sikrer permanent firehjulstræk, trækkraft og fordeling af kræfter mellem for- og bagaksel. Funktionen sørger desuden for, at generatoren laver strøm til elmotoren, som sikrer maksimal og konstant trækkraft til bagakslen.

Det er lige præcis sådan noget, der gør det til en leg at køre i terrænet. Hey, det forpligter, når man har et slogan, der hedder: ”Go Anywhere, Do Anything”.

Jeep Compass

Fremtiden er elektrisk – også offroad

Benzinmotoren er ikke død. Langtfra. Men den bliver altså endnu bedre med elektrisk assistance.

Derfor findes Jeep Compass også udelukkende som Plug-in Hybrid, og det betyder, at firehjulstrækket får hjælp fra en elektrisk motor, så den samlede effekt rammer 240 hestekræfter med et moment på 520 Nm i den største udgave, hvilket rykker den fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder. Det er ganske respektabelt for en stor SUV.

Batteriet er på 11,4 kWh med en rækkevidde på ren el på op til 43 kilometer, og det er ret smart, hvis du for eksempel bor i byen og nøjes med korte ture i det daglige. Til gengæld er det helt genialt, når du bevæger dig ud på offroad-eventyr. Kombinationen af en benzinmotor, en elmotor og et væld af køreindstillinger får dig nemlig frem hvor som helst.

Jeep Compass 4xe er en toplækker amerikansk el-SUV

De nye afgifter er godt nyt for dig

Der er kommet nye bilafgifter i Danmark, og det er faktisk ikke så skidt endda, hvis du er på markedet efter en Plug-in Hybrid.

Helt konkret betyder det faldende priser på en Jeep Compass 4xe, så i stedet for 340.000 kroner er du nu lækkert kørende i præcis samme bil for kun 316.631 kroner.

Det er faktisk ganske fair for en SUV, der er terrænets ukronede konge. Og du kan få den nu. Jeep har nemlig masser af Compass 4xe med 190 eller 240 hestekræfter på lager til omgående levering.

Jeep Compass


Se andre seje sager om: ,