Fremtiden er elektrisk. Også for Volvo. Det har de i hvert fald lige proklameret på et stort anlagt pressemøde, hvor de fremviste deres første 100% elektriske bil – Volvo XC40 Recharge.

Som navnet også fortæller, så er den baseret på en Volvo XC40, der så lige har droppet benzinen. Nærmere bestemt får du to elektriske motorer med et sammenlagt output på 300 kW – der svarer til sådan cirkus 408 hestekræfter og et moment på 660 Nm – hvilket betyder en tid fra 0-100 km/t på 4,9 sekunder. Det er da ganske pænt.

Med en batteripakke på 78 kWh får du en rækkevidde på 400 kilometer, og med Fast Charge kan du oplade med 150 kW, der for eksempel giver 80% strøm på kun 40 minutter.

Og så er der alle de smarte forbindelser. Volvo har nemlig samarbejdet med Google om at implementere Android Automotive, så der er forbindelse til internettet med Google Assistant, Google Maps, Google Play og meget mere. Det er da smart.

Hvornår kan du så købe den, og hvor meget skal du af med? Volvo fortæller, at den kommer til salg i første halvdel af 2020, men prisen holder de stadig tæt til kroppen.


Se andre seje sager om: , ,