Elektriske biler er ekstremt populære. og det er der en god grund til. Men de bliver stadig bremset af de tunge lithium-batterier, som leverer strøm til den elektriske motor. Løsningen til en vægtreducering skal findes i brint.

Det ved de hos den amerikanske virksomhed Hyperion, så de har simpelthen bygget en brint-superbil, der i stedet for tunge batterier er udstyret med tanke fyldt med brint. Planen er at begrænse produktionen af Hyperion XP-1 til kun 300 eksemplarer, for den er ikke tænkt som en mainstream-bil, men et godt eksempel på mulighederne indenfor brint-biler.

Og det er ikke så lidt. Hyperion XP-1 ordner for eksempel 0-100 km/t på 2,2 sekunder og stopper først med at accellerere ved 356 km/t, mens de keramiske bremser på henholdsvis 457 milliter forrest og 432 millimeter bagerst sørger for at få den stoppet igen.

Det er alt sammen meget godt, men det mest imponerende er rækkevidden på hele 1.600 kilometer på en fuld tank brint, og det tager kun fem minutter at fylde tanken helt op.

Det er fedt, at der begynder at ske noget med rækkevidden, og LIGE HER kan du se alle vores nyheder om elbiler. Det vælter jo frem med nye mærker og modeller.

Og nå ja, så har selveste MrBeast og gutterne prøvet at køre den vilde Hyperion XP-1, som du kan se i videoen herunder.


Se andre seje sager om: