Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

“Its not a sin to get knocked down, it's a sin to stay down.”

Sådan lyder livsmottoet hos Carl Brashear, der i 1970 blev den første afroamerikaner nogensinde til at blive udnævnt til Navy Master Diver i den amerikanske flåde. Undervejs viste han nærmest umulig viljestyrke, og på trods af racisme og modgang, der ville få normale mænd ned med nakken, lykkedes det ham at få den respekt, han fortjente.

Car Brashear døde som 75-årig i 2006, men hans minde lever videre i The Carl Brashear Foundation, og nu hylder Oris den legendariske mand med det nye ur Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition.

Du kan få et smugkig på uret og manden selv i videoen herunder, før vi kigger nærmere på designet på det eksklusive ur, som kun bliver lavet i 2.000 eksemplarer.

Et dykkerur værdigt til Carl Brashear

Schweiziske Oris har produceret fede ure siden 1904 med fokus på selv de mindste detaljer, hvilket har gjort deres dykkerure til vitale værktøjer for dykkere, der lægger livet i hænderne på pålideligt udstyr. Som Carl Brashear gjorde det i sin tid.

Derfor har Oris også tildligere lavet to specielle dykkerure for at hylde Carl Brashear, og dette er altså det tredje i rækken.

Oris Carl Brashear

Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition er forsynet med en lækker urkasse på 40 millimeter af bronze, der sammen med et Oris Calibre 401 automatisk urværk med en gangreserve på 120 timer sikrer holdbarhed og præcision. To egenskaber, der er rasende vigtige, når du bevæger dig ned i dybet.

Så er der desuden en lækker nylonrem, domed safirglas og en bagside med Carl Brashears livsmotto og et billede af datidens dykkerudstyr til at fuldende historien.

Oris Carl Brashear

Hvis man skærer hele historien om Carl Brashear væk, er uret egentlig sejt nok i sig selv, men i den her samlede pakke er det helt oppe at ringe på macho-skalaen.

Uret er netop landet på markedet, og du kan se det LIGE HER.

Skulle du i øvrigt være nysgerrig på at finde ud af mere om Carl Brashear, kan du få stillet lysten og samtidig få fed underholdning med filmen “Men of Honor” (på dansk “Mænd af Ære”) med Robert De Niro og Cuba Gooding Jr. i rollen som Carl Brashear. Her får du hele historien om hans enestående viljestyrke.

Oris Carl Brashear


Se andre seje sager om: ,