Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg er vild med dansk design, og nu fortsætter det nye Aarhusianske urbrand Henry Archer de stolte traditioner med deres første kollektion af fede ure.

Den hedder SEKVENS, og den er inspireret af det ikoniske byggeri “Isbjerget” på havnen i Aarhus. Det betyder et gennemført og minimalistisk design, der er banket sammen med godt håndværk og kvalitetsmaterialer, som alligevel ikke er så dyrt, at de fleste ikke har råd til at være med.

Hos Henry Archer er mantraet nemlig, at alle skal have råd til et stilet og klassisk ur med kompromisløs kvalitet.

Her i artiklen kigger vi nærmere på de nye SEKVENS-ure, og lad os lige starte med en video, der viser designet og historien bag urvirksomheden fra Aarhus.

Urnørd med rodfæste i den danske designarv

Henry Archer blev stiftet sidste år af Henrik Schødt. Ja, det er også her navnet kommer fra, for med lidt ordsnilde er alt muligt.

Henrik Schødt er selv en urnørd i ordets fineste forstand, og hans fokus var på at skabe en kollektion af ure med skandinavisk design, hvor den høje kvalitet og håndværk kunne forenes i balance, mens de små gennemtænkte detaljer kunne krydre værket og få det hele til at gå op i en højere enhed.

Resultatet er urkollektionen SEKVENS. Her følges æstetik og funktionalitet hånd i hånd, for der er tænkt over samtlige parametre i urets opbygning, hvor alle unødvendige elementer er skåret fra, så du står tilbage med den reneste form for design. Og det virker, for jeg synes, uret ser knivskarpt ud, og det er tydeligt, at det kommer fra Danmark.

Det er fedt, og i næste afsnit skærer vi ind til benet på de unikke detaljer i Henry Archer SEKVENS.

Henry Archers lækre ure er inspireret af Aarhus

Høj kvalitet til lave priser

Når man nu engang er en vaskeægte urnørd, så strider det imod ens natur at springe over, hvor gærdet er lavest, når man designer et ur. Okay, du kan jo gå helt amok med materialer, så uret løber op i flere hundredetusinde kroner, men Henry Archer har fundet den perfekte balance mellem pris, kvalitet og fedt design.

SEKVENS består således af en 40 mm. urkasse af kirurgisk stål, som både er poleret og børstet, mens der i stedet for mineralglas er benyttet double domed safirglas på forsiden og safirglas på bagsiden. Safirglas er kun overgået af diamanter i hårdhed, så det er ekstremt modstandsdygtigt mod ridser.

Hvorfor er der så safirglas på bagsiden, spørger du?

Jo, det er selvfølgelig for at give frit udsyn til det automatiske urværk fra Seiko med indgraveret rotor. Det automatiske urværk har en gangreserve på 40 timer, som oplades ved hjælp af kinetisk energi, og det sikrer, at du ikke skal skifte batterier i tide og utide. Ja, det er vi jo helst fri for.

Her kan du så sikre, at der er energi på urværket med en watch winder, men skulle det ske, at du lader det ligge i længere tid, så det går i stå, er det heldigvis en fornøjelse at indstille tiden korrekt. Det gør du nemlig med den kantede krone – der er udformet med inspiration fra “Isbjerget” – som føles lækker, når den drejer. Og den kan desuden bruges til at trække uret op. Det er smart.

Smid så lige italienske læderremme af ægte navlæder, der takket være Quick Release er lette at skifte, oveni hatten, og så har du et moderne ur med klassiske dyder, der gør det lige så godt til hverdag, som det gør til festlige lejligheder.

Henry Archers lækre ure er inspireret af Aarhus

Henry Archer SEKVENS findes i seks varianter med forskellige farver på urkasse og urskive, så det er ret let at finde frem til lige netop det ur, der passer til din helt egen stil.

Jeg er selv mest til sort. Det er i hvert fald den farve, jeg altid ender med, når jeg skal vælge. Så er det lige meget, om det er bukser, T-shirts eller ure.

Derfor er det ekstra fedt, at Henry Archer har en model i sortimentet kaldet Mørk. Den ser du på billedet herover. Her er både urkasse, urskive og rem holdt i sort, og det ser virkelig skarpt ud.

Men det er jo helt op til den enkelte.

Henry Archers lækre ure er inspireret af Aarhus


Se andre seje sager om: