Denne artikel er lavet i samarbejde med Certina

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er 60 år siden Certina satte nye standarder for holdbarhed og præcision med introduktionen af deres nu verdensberømte Double Security teknologi. Det skal selvfølgelig fejres, og det gør schweizerne i sej stil med deres nye Certina DS-1 Big Date 60 års jubilæum, som kombinerer den klassiske stil med topmoderne teknologi.

Resultatet er et virkelig lækkert ur, og her i artiklen kigger vi nærmere på de fede features i Certinas jubilæumsmodel.

Lad os starte med en video, der opridser baggrunden for 60 års succes med DS – Double Security.

Pålidelighed går aldrig af mode

Et urs primære funktion er at holde styr på tiden. Så nytter det jo ikke noget, hvis tiden pludselig går i stå, fordi uret ikke kan holde til de tæsk, der følger med et hårdt liv på din arm.

Da Certina introducerede DS-teknologien i 1959, kunne et typisk ur kun holde til et fald fra to meters højde, men takket være Double Security kunne Certinas ur holde til at fald fra hele seks meters højde. Det er alligevel noget af et spring i robusthed.

De stærke egenskaber skyldtes ekstra beskyttelse til det automatiske urværk i kraft af en forstærket urkasse, og med ridsefrit safirglas og adskillige ekstra forseglinger i urkassen havde de skabt en samlet enhed, der var pansret til at klare hverdagens udfordringer – eller bestige de højeste tinder i Himalaya og udforske havenes dyb på armen af professionelle dykkere.

Det er den slags pålidelighed, som er en essentiel del af kittet hos en eventyrer, men også er en vigtig del af hverdagen hos kvalitetsbevidste mennesker, der bare ønsker et ur, som bliver ved med at holde styr på tiden.

Certina DS-1 Bigdate 60 års jubilæum

De klassiske dyder i ny mundering

Det er lige præcis denne pålidelighed, det nye Certina DS-1 Big Date 60 års jubilæum bygger videre på.

Urets hjerte er nyeste generation af Certinas velkendte Powermatic 80 urværk, som giver dig en gangreserve på 80 timer, og den nye balancefjeder af det titanium-baserede materiale Nivachron giver en ekstra modstandsdygtighed overfor temperatursvingninger og magnetisme, mens den desuden er ekstremt stødsikker.

Med andre ord, så skal urværket nok holde til et vildt liv. Og når du så selv har rendt rundt med uret, er det jo oplagt at give det videre til næste generation.

Certina DS-1 Bigdate 60 års jubilæum

Designet nikker anerkendende til forgængerne

Når du har historikken i orden, gælder det jo om at hylde den, og Certina DS-1 Big Date 60 års jubilæum har tydelige referencer til tidligere modeller.

Den klassiske elegance starter med meshlænken af rustfrit stål og fortsætter i selve uret. Her får du en urkasse på 41 millimeter, hvor forsiden er prydet med domed safirglas og den klassiske Certina-grøn urskive, der endvidere er forsynet med en gradient til at give ekstra dybde, mens de finfacetterede og kileformede visere tager æresrunder. Og selvfølgelig med store dato-tal. Det er jo Big Date.

Det hele er holdt meget simpelt på forsiden, for lad os nu bare være ærlige: Det enkle virker.

På bagsiden finder du et mindetryk for 60-års jubilæet for lige at slå fast, at der altså er tale om en speciel begivenhed og et specielt ur.

Hvis du jagter et af de fede ure, du kan stole på, er Certina DS-1 Big Date 60 års jubilæum et oplagt valg. Det har jo trods alt bevist det de seneste 60 år. Og så er jeg personligt vild med, at de har pakket det ind i et minimalistisk design, der går lige så godt til en overlevelsestur med gutterne, som det gør til en fin middag med konen.

Certina DS-1 Bigdate 60 års jubilæum


Se andre seje sager om: ,