Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Crosstrainer, elliptisk maskine eller kredsløbs-crosser. Kært barn har mange navne, men lige meget hvad du kalder den, så er en crosstrainer et fantastisk træningsværktøj. Hvilken crosstrainer skal du så vælge, hvis du vil komme i form derhjemme? Jeg har testet den vanvittigt lækre Sole E35 Bluetooth Crosstrainer, og det er et stærkt bud på din nye træningsmakker. Hvorfor er den så det? Jo, det skal jeg forklare dig.

Sole E35 Bluetooth Crosstrainer forhandles hos Abilicaonline.dk

Sole E35 Bluetooth Crosstrainer

Funktionerne gør hele forskellen

Du kunne da sagtens springe på nakken af en simpel mekanisk maskine og spæne derudaf. Men det handler om at træne smartere og ikke hårdere. Okay, også hårdere, for ellers kommer du ingen vegne, men med en Sole E35 Bluetooth Crosstrainer får du masser af hjælp med på vejen.

Jeg er vild med, at crosstraineren er udstyret med Bluetooth. Det åbner op for en masse smarte muligheder, så du kan bruge Sole appen til at overføre træningsdata til din smartphone, og den virker for eksempel med Garmin Connect, hvis du vil synkronisere din indsats på tværs af flere træningsformer. Du kan også styre de 10 forskellige træningsprogrammer og få sendt puls til mobilen via den medfølgende brystsensor eller nøjes med at bruge pulsmålerne i håndtagene. Og bare rolig, det kræver ikke, at du er en gadget-guru, for det tager bogstaveligt talt to minutter at hente appen og forbinde mobilen til crosstraineren med Bluetooth, og herefter er menuen i appen så simpel, at alle kan finde ud af den.

Smid så lige snedige funktioner som en stor 7,5 tommer skærm, indbygget blæser, højtalere og knapper til at styre de 20 elektromagnetiske modstandsniveauer og rampevinklen fra 0 til 30 grader oveni hatten, og så har du fuld kontrol over din træning.

Sole E35 Bluetooth Crosstrainer

Et væld af indstillinger

Jeg kan godt lide at have kontrol over min egen træning, og derfor er det vigtigt med muligheder for at indstille maskinen, så den passer til min “løbestil”. Det får du så rigeligt mulighed for med en Sole E35 Bluetooth Crosstrainer.

Det giver sig selv, at du skal kunne kontrollere modstandsniveauet, og her får du også kontrol over rampevinklen, fordi der sidder en elektrisk motor i den bagerste del af crosstraineren, som kan hæve og sænke den efter behov. Jeg vil gerne skifte vinklen undervejs på turen, fordi det belaster flere dele af kroppen, og det giver noget afveksling, når du har gang i en times træning. Og der er ingen grund til at stå af maskinen for lavpraktisk at foretage ændringer, for det kræver bare et tryk på knappen på håndtaget, og så hæver eller sænker maskinen sig helt automatisk. Det er god lir, og det giver en mere komplet træning.

Det samme gør sig gældende med selve pedalerne, der er udviklet i samarbejde med fysioterapeuter, for her er der tre forskellige indstillinger af hældningen, så du kan finde den hældning, som passer til din egen stil og dermed reducere belastningen på knæ og ankler.

Sole E35 Bluetooth Crosstrainer

Kvaliteten er helt i top

Det er klart, at en maskine til hjemmet aldrig 100% kan matche de volddyre maskiner i fitnesscentret, men en Sole E35 Bluetooth Crosstrainer er dæleme tæt på. Det er egentlig ret vildt, når man tænker på, at den kun koster en brøkdel af de større crossere.

Allerede når du bærer dyret indenfor, mærker du kvaliteten. Den vejer 111 kilo fuldt samlet, og det er nødvendigt, når du rykker den rundt i en omgang hård træning. Her skal du så lige være opmærksom på, at alle mande-nykker med at klare samlingen uden manualen er totalt meningsløse. Det tager en times tid at samle det hele, og her er manualen din bedste ven, for der er mange dele, og jeg kom for eksempel til at samle den i forkert rækkefølge, hvorefter jeg måtte skille den ad og starte forfra. Denne gang med manualen i hånden, og så gik det meget nemmere.

Når du så kommer op på crosstraineren, står den mega stabilt uden at svinge fra side til side, og med et svinghjul på hele 11,3 kilo og en skridtlængde på 50 centimeter, får du rigeligt at arbejde med. Det tunge svinghjul og den store skridtlængde giver nemlig en glat og behagelig tur, der minder meget om løb. Jeg er faktisk vildt imponeret over, hvor let den glider på skinnerne med de fire hjul, og lyden er desuden på et absolut minimum, så du ikke bliver forstyrret eller larmer i hele hytten, når du har den stående derhjemme.

Når du lægger den lækre kvalitet sammen med de snedige funktioner, får du faktisk en crosstrainer, der sagtens kan konkurrere med at stå på en maskine i et professionelt center. Her kan du bare få træningen derhjemme, og det er ret genialt ikke at skulle stå og svede sammen med alle andre ovre i centret. Jeg har da også forsøgt at være medlem at et center over flere omgange, men det ender altid med, at jeg aldrig kommer afsted. Den her Sole E35 Bluetooth Crosstrainer bruger jeg flittigt, for jeg skal ikke ud ad døren og spilde tid på transport. Det er bare at hoppe op på maskinen, og så er jeg i gang.

Sole E35 Bluetooth Crosstrainer

Hvem er den til?

Det er klart, at med et prisskilt på lige knap 13 af de lange, så er der tale om en crosstrainer i den højere ende. Den giver til gengæld også virkelig smæk for skillingerne, så jeg kan helt ærligt sige, at den er pengene værd og mere til. Hvis du derfor har tænkt dig at bruge den regelmæssigt, giver det god mening ike at være nærig, for ellers risikerer du bare at have en billig model stående, der aldrig bliver brugt. Jeg har lyst til at springe på nakken af den her maskine hver dag.

Så er der selvfølgelig hele diskussionen, om ikke bare man skulle løbe en tur i stedet. Jo, det kunne man da sagtens, men i mit tilfælde er der lige et smadret knæ med et nyt korsbånd og fjernelse af begge meniskener at tænke over, så selv en løbetur på fem kilometer medfører et hævet knæ og et par dages humpen rundt. Det er slet ikke tilfældet med en crosstrainer, for her er belastningen på knæene absolut minimal, så jeg kan sagtens stå en hel time ad gangen uden at få ondt i knæet.

Det er faktisk en genial træningsform til at få pulsen op, og med en Sole E35 Bluetooth Crosstrainer kan du træne i blæret stil.


Se andre seje sager om: , ,