Haps, haps, haps.

Nu skal vi ha’ snaps.

Den sang har du sikkert skrålet med på til utallige julefrokoster. Men hvorfor er det nu lige, at snaps fortrinsvis nydes til julefrokoster?

Det vil danske SiWu Distillery nu lave om på, for deres nye Akvavit har den noble ambition om at gøre snaps til en moderne helårsdrik, og de er desuden i fuld gang med at udvikle en række opskrifter på cocktails, så du kan mikse med snapsen. Hvis du altså ikke hellere vil nyde den rent.

Fremragende smag med masser af bid

Vi har selvfølgelig fået et par flasker sendt forbi redaktionen, så vi kan smage på de våde varer, og det er virkelig et behageligt bekendtskab.

SiWu Distillerys bagmænd er Nicolai Sivgaard og Jonas Wulff, der begge har været kokke på Michelin-restauranter, og de laver selv snapsen helt fra bunden med fokus på godt håndværk og de bedste ingredienser.

Det kan man tydeligt smage. Deres Akvavit er baseret på økologisk bygmalt fra Gyrup Gård i Thy, og den er destilleret tre gange i pot still. Det gør den ren og silkeblød på tungen, så den er nem at drikke selv for de snapse-forskrækkede. Men der er alligevel masser af bid og karakter, så dine smagsløg får masser at arbejde med.

Det gør den oplagt til at konkurrere om pladsen på bordet til julefrokosten, men også som et supplement til en skarp vodka eller gin. Så er det jo bare ekstra fedt, at hver flaske er nummereret, så du får et skud eksklusivitet.

SiWu Distillery Akvavit koster 229 kroner, og du finder en forhandler på linket herunder.

Danske SiWu Distillerys nye Akvavit smager godt hele året rundt

Se andre seje sager om: