Jaja, mindre kan også gøre det, men selvom du drøner rundt i en ganske almindelig bil til daglig, er det jo stadig fedt at savle over Ferrarier.

Og så kan det da godt være, at de her gyldne dråber aldrig bliver din daily driver, men de er dæleme lækre.

LÆS OGSÅ:

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyMzIxMzcsInBvc3RfbGFiZWwiOiJJbmRsw6ZnIDIzMjEzNyAtIFRoZSBXaGlza3kgTiBSdW0gU2hvdyBlciBzdGVkZXQsIGh2aXMgZHUgZXIgdmlsZCBtZWQgZGUgZ3lsZG5lIGRyw6ViZXIiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MjMyMjkxLCJpbWFnZV91cmwiOiJodHRwOi8vbWFuZGVzYWdlci5kay93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMy8wNC9UV05SU18xLmpwZyIsInRpdGxlIjoiVGhlIFdoaXNreSBOIFJ1bSBTaG93IGVyIHN0ZWRldCwgaHZpcyBkdSBlciB2aWxkIG1lZCBkZSBneWxkbmUgZHLDpWJlciIsInN1bW1hcnkiOiIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InVzZV9kZWZhdWx0X2Zyb21fc2V0dGluZ3MifQ==”]

Skotlands ældste destilleri The Glenturret startede produktionen helt tilbage i 1763, og de er nemlig gået sammen med den franske glasmager Lalique og den verdensberømte kunstner James Turrell om en noget speciel whisky. Det sker i forbindelse med James Turrells 80-års fødselsdag.

Selve indpakningen er en hyldest til James Turrells “Skyspaces”, der manipulerer med lys og synsbedrag, og her er flasken en et mesterværk med en firkantet base, der leder op til afrundede hjørner med en egyptisk pyramide på toppen. Han er vildt fascineret af oldtidens kulturer, så det er meget passende.

Så er der selvfølgelig også en kasse med tydelig reference til hans vision om vinduer med forførende lys, mens selve indholdet består af 8 forskellige blends nøje udvalgt af The Glenturrets master distiller Bob Dalgarno.

Og prisskiltet?

Det er heftigt, for med 690.000 kroner er der mere tale om et samlerobject end noget andet. Men hey, det er sguda et kunstværk.

The Glenturret x James Turrell Eight Decades Whisky


Se andre seje sager om: