Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Er du vild med vin? Det er jeg, men min viden strækker sig alligevel ikke specielt langt ind i vin-land. Jeg ved, hvad jeg kan lide og så heller ikke meget mere. Derfor er det en ret genial nyhed, at Danmarks første TV-kanal om vin nu er gået i luften, for Jysk Vin Play er spækket med inspiration til at få mere ud af druerne.

Danmarks første TV-kanal om vin forkæler både vinnørder og nybegyndere

Det besluttede jeg mig for at fordybe mig i ved at lave en middag for fruen og krydre mini-daten med den optimale vin. Det perfekte er, at programmerne kan køre i baggrunden, mens du alligevel laver det grove arbejde med at skære kød, lave sovs, fritere kartofler og hvad der nu ellers skal indkorporeres i retten, for så optimerer du din tid, og os mænd er altså fremragende til at multitaske.

Jysk Vin Play indeholder flere formater med “Viden Om Vin”og “Tips & Tricks” som de meget praktiske vidensprogrammer med alt fra opbevaring til oplukning og servering, og så er der “VINUS”, hvor en flok kvinder diskuterer deres forhold til vin – den styrede jeg let og elegant udenom – og den sidste “Jagten På Vinen Til Maden”, hvor nogle af Danmarks bedste kokke i samarbejde med værten Thomas Briegl rejser landet rundt og laver mad, der passer perfekt til en given vin. De kommer for eksempel forbi Dragsholm Slot, Norsminde Kro og Restaurant Lieffroy. Det sidste program er virkelig spændende, og jeg anede helt ærligt ikke, at der var så mange komplekse beslutninger at træffe i forbindelse med at parre vinen med maden. Nu ved jeg lidt mere, og det er lige præcis sådan en viden, der er meget brugbar til at imponere gutterne med til næste herremiddag. Og der kommer hele tiden nye programmer til, så jeg kan fortsætte rejsen.

Danmarks første TV-kanal om vin forkæler både vinnørder og nybegyndere

Det fede ved den nye online TV-kanal er, at det hele er meget i øjenhøjde med almindelige vin-mænd som mig og samtidig kan tilfredsstille de større nørder udi druens magt. Når det handler om vin – og alkohol i al almindelighed – bliver det hurtigt lidt snobbet og prætentiøst, men sådan er det overhovedet ikke med Jysk Vin Play. De taler i et sprog, hvor alle kan være med, og når du har styr på de basale ting, er der rig mulighed for at dykke helt ned i stoffet. Det er en sjov skolebænk at sidde på, og det værste der kan ske er, at du drikker bedre vin og får en lille skid på.