En cocktail er ikke bare en cocktail, og derfor er en bartender ikke bare en bartender.

I sidste uge var verdens skarpeste bartendere samlet til Diageo World Class, der er verdens største bartenderkonkurrence, for at dyste om titlen som verdens bedste, og her var Danmark repræsenteret med Alexander Remoundos fra Ruby i København, der miksede sig frem til en absolut topplacering.

Danmarks bedste cocktail-connaisseur sluttede i toppen af verdens største bartenderkonkurrence

53 bartendere kæmpede fire dage om sejren

Der er altså mere tale om et maraton end en spurt, når verdens bedste bartender skal kåres. Forinden finalen i Diageo World Class i Edinburgh har der være regionalfinaler, og fra disse er de 53 bedste gået videre.

Første udfordring var “Better Drinking”, hvor bartenderne skulle lave en bæredygtig cocktail af Ketel One Vodka med god samvittighed overfor miljøet som omdrejningspunkt.

Herefter mødte de udfordringen “Into the Wild”, hvor de blev fløjet til øen Isle of Skye og skulle sammensætte en cocktail af komponenter fra en Mystery Box med ukendt indhold, så det gjaldt om at tænke hurtigt.

Efter Isle of Skye gik turen til Glasgow, hvor de første to udfordringer havde henholdsvis Tanqueray No. Ten og Singleton som udgangspunkt.

På selve finaledagen torsdag skulle de i første konkurrence bruge den legendariske blendede whisky Johnnie Walker til at lave den ultimative whisky-servering på dåse.

Alexander Remoundos klarede cuttet, da de 53 bartendere blev skåret ned til otte på den sidste Speed Challenge sammen med den absolutte bartenderelite. Her skulle der kæmpes på tid om at lave fem velsmagende og klassiske cocktails til dommerpanelet samt én enkelt cocktail, de selv fik lov at vælge.

Og så var det tid til at finde vinderen.

Danmarks bedste cocktail-connaisseur sluttede i toppen af verdens største bartenderkonkurrence

Danmark solidt plantet på toppen af drinks

På trods af, at Alexander Remoundos ikke kom helt i mål og sluttede på en syvendeplads til Diageo World Class, er han stadig stolt af sin præstation i Skotland. Og det med rette, for hans placering en af de bedste danske placeringer ved World Class-konkurrencen nogensinde:

“Jeg er utroligt glad og stolt over min placering og præstation. Konkurrencen er i det store hele gået, som jeg håbede på. Mine præstationer har være velforberedte og skarpe hele vejen igennem, og mine cocktails har smagt godt. Der gik desværre en klap ned for mig i den sidste konkurrence, hvor vi skulle konkurrere på tid. Det var selvfølgelig ærgerligt, men jeg er primært bare glad og stolt lige nu,” siger Alexander Remoundos.

Vinderen blev i stedet Bannie Kang fra Singapore.

Danmarks bedste cocktail-connaisseur sluttede i toppen af verdens største bartenderkonkurrence

Hvad er Diageo World Class egentlig?

Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence.

15.000 bartendere fra 53 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i elleve år. I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser, og bartenderfaget tages til nye højder.

Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogle af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.

Bartenderne dyster i en lang række forskellige udfordringer, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reservebrands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.


Se andre seje sager om: