Af Peter Frøkjær / Mandesager

Rommens magiske verden er fyldt med overraskelser og store smagsoplevelser, og hvis du virkelig vil fordybe dig i god rom, har du nu en unik chance.

Du kan nemlig være med, når Brand Ambassador Matias Svensson fra Diageo og romekspert Johnny Mortensen fra Smagning.com afholder en online romsmagning lørdag d. 7. november fra klokken 19.00 til 21.00 med fantastisk rom og gode historier. Det giver allerede god basis for en fed oplevelse, men helt ekstraordinært deltager Ron Zacapas Master Blender Lorena Vásquez også i romsmagningen.

Lorena har arbejdet med Ron Zacapa i næsten 30 år, hvor hun er kendt som en af de mest passionerede og dygtigste master blenders i rommens verden, og du får selvfølgelig mulighed for både at kommentere og stille spørgsmål til hende undervejs.

De seks rom i smagningen er:

Ron Pampero Aniversario – en fin start fra Venezuela!

Ron Zacapa 23 – den klassiske og kendte!

Ron Zapaca Edición Negra – den lidt mindre kendte “storebror”!

Ron Zacapa Reserva Limitada – en gang i mellem frigiver Zacapa en særlig rom i begrænset antal!

Ron Zacapa XO – lagret på hele 5 forskellige træfade, inklusive cognacfade!

Ron Zacapa Royal – Toppen af toppen – den mest sublime rom fra Guatemala!

Whiskysmagning

Selve smagningen fungerer ved, at du modtager prøveflasker på 3 eller 5 cl. af de seks varianter samt en liste over udvalget, og så er du klar til at deltage online. Det betyder, at du kan gøre det i ro og mag derhjemme, hvor du selvfølgelig også kan invitere et par gutter til at deltage i løjerne.

Her anbefales det, at du forsyner dig selv med et såkaldt Glencairnglas, som er ideelt til at trække aroma og smagsnoter ud af den fine spiritus. Helst et glas per rom, så du har mulighed for at sammenligne dem. Men du kan også nøjes med et enkelt og skylle mellem hver omgang.

Hvis du endnu ikke har et Glencairnglas, finder du det LIGE HER. Hey, du kan jo lige så godt få grejet i orden.


Se andre seje sager om: