Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Yessir, det er ved at være den tid på året, og selvom vi egentlig ikke mangler undskyldninger for at få en lille én til halsen her på Mandesager-redaktionen, så er der lige kommet en ny en af slagsen.

Det populære danske Rom-brand Great Dane Rum har nemlig lige præsenteret deres Rom-Adventskalender, og det er ren December-forkælelse til Rom-fans.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den syndige kasse, og vi starter lige med en video, der får mundvandet til at løbe.

KØB ROM-ADVENTSKALENDEREN HER

“The Nightcap before Christmas”

Årets Rom-Adventskalender fra Great Dane Rum har meget passende fået navnet “The Nightcap before Christmas”. Det er jo den perfekte afslutning på weekenden med et skarpt glas om aftenen.

Når du bestiller Rom-Adventskalenderen modtager du fire forskellige flasker med 5. cl. Rom, og du får selvfølgelig et passende smageglas med i pakken, så du kan få det meste ud af rommen.

Men hvad gemmer der sig bag lågerne?

Jo, det ser du herunder.

Låge nummer 1 – lækker og sød rom

Den første søndag i advent kan du se frem til at smage på den klassiske Great Dane Barrel Aged Rum. Den delikate Rom på 40% alkohol dufter og smager af chokolade, ristet kaffe, lakrids, moden frugt og sidst men ikke mindst, lidt af den gode Nesquick-kakao, som du sikkert kender fra barndommen. Så er der eftersmagen, der byder på dejlig karamelliseret sukker, kakao og chokolade.

Låge nummer 2 – lidt krydderi

Juleaften kommer nærmere, og dagens låge med Great Dane Spiced Rum er krydret med fed bourbonvanilje, en masse krydret kanel, stjerneanis og et par håndfulde nelliker. Så bliver det næsten ikke mere julet. For at sætte prikken over i’et, er den afrundet med en smule karamelliseret muscovadosukker. Du får altså duften af alle julens mange krydderier, mens smagen af Rom er intakt.

Låge nummer 3 – 5 års Rom fra Barbados

Dagens låge gemmer en lækker nyhed. Her finder du nemlig Great Dane 5 års Rom, som er en lækker og aromatisk Rom destilleret på Barbados og efterfølgende lagret på gamle Bourbon-egetræstønder her i Danmark. Den er lidt højere i alkohol procent med 42,4, og så dufter den af sød banan, frugt og lækker flødekaramel. Eftersmagen emmer af rosiner, brunet smør og dejlige egetræsnoter. En Rom der virkelig varmer i vintermånederne.

Låge nummer 4 – Den søde dessert

Den sidste Rom i årets Rom-Adventskalender er endnu en nyhed – og du har virkelig noget at glæde dig til, for den går ikke ned på sødme. Der er tale om en Great Dane Extra Sweet Rom, som passer perfekt til julens søde tid, og så går den som fod i hose med søde vaniljekranse og pebernødder. Great Dane Extra Sweet Rom smager og dufter intet mindre end fantastisk med noter af appelsinskal, lækre brændte figner, flødekaramel og julekager. Perfekt foran pejsen sammen med lækre julegodter.

KØB ROM-ADVENTSKALENDEREN HER

Great Danes Rom adventskalender

Flere julegaver med Rom og Gin

Det er danske Skotlander Spirits, som står bag Great Dane Rum, og de har desuden en lang række andre danske spiritusprodukter, der er perfekte som julegaver.

Er der noget mere lækkert end at modtage en flaske god spiritus i julegave? Næh, det er der ikke. Derfor anbefaler vi at kigge forbi deres flotte udvalg af julegaver LIGE HER. Der er for eksempel også en Gin-Adventskalender, hvis du mere er til den slags.

Det hele er håndlavet og prisvindende, og du får selvfølgelig fri fragt. Der er endda 10 % rabat, hvis du køber tre flasker – så har du styr på den del af julegaverne.

Great Danes Rom-adventskalender


Se andre seje sager om: