Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Her på redaktionen elsker vi alkohol. Vi respekterer også, at andre måske ikke er så vilde med det, men derfor betyder det ikke, at de skal undvære en god cocktail.

Det behøver de helle ikke, for Seedlip er verdens første destillerede spiritus uden alkohol, der har de samme smagskvaliteter som almindelig alkohol. Så kan du lave skarpe cocktails, som får dig op at ringe uden at blive beruset.

Det er ret fedt, for der skal være plads til os alle.

Men hvilke cocktails skal du så byde dine afholdende gæster? Det får du 3 geniale bud på herunder, hvor Alexander Remoundos, der sidste år sluttede blandt eliten i verdens største bartenderkonkurrence World Class, har sammensat alkoholfrie drinks ved hjælp af flaskerne Seedlip Spice 94, Seedlip Garden 108 og Seedlip Grove 42.

Skål.

Seedlip

Guilty Pleasure

DET SKAL DU BRUGE

5 cl. Seedlip Spice

3 cl. piskefløde

1 cl. grenadine

0,5 cl. sukkersirup

1-2 ”dash” chokoladebitter

Chokolade

SÅDAN GØR DU

1. Start med at lave din sukkersirup ved at blande 2 dele hvid sukker med 1 del vand, til sukkeret er opløst og siruppen er sammenhængende.

2. Kom det hele i en shaker med is, og ryst i 6 sekunder.

3. Si din cocktail over i et cocktailglas uden is og riv lidt chokolade på toppen.

Seedlip

Seedlip Verdita

DET SKAL DU BRUGE

5 cl. Seedlip Garden

5 cl. verdita-mix

1,5 cl. citronsaft

1 cl. sukkersirup

4 cl. alkoholfri pilsnerøl

SÅDAN GØR DU

1. Start med at lave en saltkant på et highball-glas ved først af væde kanten med vand og efterfølgende presse den ned i salt.

2. Din verdita-mix laver du ved at blende 1/4 bundt mynte, 1/4 bundt koriander, 1 grøn chilipeber og 1 liter ananasjuice. Si efterfølgende væsken for at undgå små blade og chili-stykker i blandingen. Du kan altid tilføje mere chili, hvis du vil have din cocktail mere krydret.

3. Nu skal du lave din sukkersirup. Det gør du ved at blande 2 dele hvid sukker med 1 del vand og rør rundt, til sukkeret er opløst, og siruppen er sammenhængende.

4. Kom is i dit highball-glas, hæld alle ingredienserne over i glasset, inden du rør forsigtigt med en barske.

Seedlip

Friendly Gimlet

DET SKAL DU BRUGE

6 cl. Seedlip Grove 42

2 cl. citronsirup

0,5 cl. citronsaft

1 dråbe orange-blomstervand

Kaffeolie

SÅDAN GØR DU

1. Start med at lave din citronsirup. Det gør du ved at skrælle 5-6 citroner og komme skrællerne i 1 kg. sukker. Bland det hele godt sammen og lad det trække natten over.

2. Tilsæt nu 500 ml. vand og 500 ml. citronsaft, og rør til sukkeret er helt opløst.

3. Blend 300 g. kaffebønner (efter eget valg) helt fint. Tilsæt det til 300 ml. neutral olie, og varm det stille og roligt op i 20 minutter, mens du hyppigt rører rundt.

4.  Lad det stå natten over, så kaffen og olien skiller sig fra hinanden. Olien lægger sig på toppen, så du nemt kan tage den fra med en ske.

5.  Hæld nu alle ingredienserne på nær kaffeolien i et glas med is, og rør i 8-10 sekunder med en barske. Hæld derefter cocktailen over i et cocktailglas uden is, og tilsæt et par dråber kaffeolie til sidst.

Se andre seje sager om: