Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det kan da godt være, at Julen er børnenes tid, men der skal altså også være noget Juleforkælelse til de voksne.

Og det er lige præcis, hvad du får med den nye 2020-udgave af den Kulinariske Kalender fra Copenhagen Food. De har virkelig fingeren på pulsen i forhold til de finere ting i den gastronomiske del af livet, og de har samlet 24 lækre sager, som både kan fungere som inspiration til årets Advents- og Julegaver eller som lidt selvforkælelse til dig selv.

Du kan se hele kalenderen LIGE HER – og herunder fremhæver vi vores favoritter fra listen.

CopenhagenFood Kulinarisk kalender

På billedet ovenover er der sat numre på de enkelte produkter i den Kulinariske Kalender, så du hurtigt kan spotte de forskellige sager.

Nu er det vist ingen hemmelighed, at vi her på Mandesager-redaktionen godt kan lide spiritus. Hvis du har det på samme måde, er det her gode smagsoplevelser.

Nummer 10 – Johnnie Walker Black

Johnnie Walker Black Label er et benchmark for alle andre whiskeyblends. Den er lavet ved brug af whiskey, som er ældet i mindst 12 år, og har en umiskendelig glat og dyb karakter. Den smager helt fantastisk og giver godt med varme igennem hele december – ja, egentlig året rundt.

Vejledende pris: 219 kroner

Fås hos: Føtex, Kvickly og hos velassorterede spiritusforhandlere.

Nummer 14 – Zacapa Edicion Negra

Hvis du mere er til rom, er en flaske Ron Zacapa måske løsningen. Den mørke rom fra Guatemala bliver fremstillet i byen Quetzaltenango 2.300 meter over havets overflade, og den er flere gange blevet kåret til verdens bedste. Og det med rette, for de søde noter af karamel, honning, sirup, chokolade og modne frugter er en ren nydelse. Også hvis du foretrækker forfriskende cocktails.

Vejledende pris: 499 kroner

Fås hos Vinspecialisten, Skjold burne og hos velassorterede spiritusforhandlere.

Nummer 13 – Karlens Nordic Craft Brown Ale

Her får du en Belgium Double brygget på humletyperne German og Bittering og på belgisk overgær. Øllen er en Brown Ale, der byder på duften af en rig maltet karakter, ligeligt mødt af fyldige, ristede noter af kaffe og bitter chokolade. Øllens dybde og karakter gør den yderst velegnet til kraftige madretter som en god gryderet, der har simret på komfuret i nogle timer.

Vejledende pris: 16,95 kroner Fås hos: Lidl

Nummer 22 – japansk knivsæt fra Miyabi

De blanke japanske knive fra Miyabi leverer enorm skarphed og hårdhed, som giver dig køkkenværktøj for livet. Sættet består af en Shotoh 13 cm. urtekniv og en Gyutoh 20 cm. kokkekniv, der klarer udskæringen af kød. Knivene er udviklet til at lave præcise og fine udskæringer, og du går aldrig galt i byen med Miyabis japanske ekspertise. Skaftet på knivene er fremstillet i pakkatræ, hvor D-formen giver en enestående komfort, når du arbejder med kniven.

Vejledende pris: 2.499 kroner

Fås hos: Zwilling HER

Nummer 24 – The Barista Express

Her får du hjemmebaristaens store drøm. Den semi-automatiske espressomaskine har en indbygget kværn, som maler dine friske kaffebønner direkte ned i filteret, og The Barista Express leverer den helt rette mængde af friskmalede bønner til din espresso. Er du mest til cappuccino, kan du også nyde sådan én – og på mest cremede vis ved hjælp af mælkeskummeren.

Det var bare fem af tingene på den Kulinariske Kalender, og du kan se hele udvalget hos Copenhagen Food LIGE HER.

Vejledende pris: 5.999 kroner

Fås HER!

Der er for eksempel en G&T-gaveæske fra Fever-Tree, udvalgte oste fra Naturmælk, osten Fætter Kras fra Thiem Andelsmejeri, Molinari Sambuca Extra fra Strandgaarden, økologisk Primitivo Fresco fra Il Fornaio, Kerrygold Vintage Cheddar, San Pellegrino Essenza mineralvand, Baileys Salted Caramel likør, Lie Gourmet produkter fra Mad&Vin i Magasin, Kaffekort til Espresso House, økologiske måltidskasser fra Simple Feast, Julevin fra Winefamly, Karlen Nordic Craft Indian Pale Ale, salt- og peberkværn fra Le Creuset Cerise, frugtig og gylden kaffe fra Lavazza, Karlen Nordic Craft Spring Ale, græsrod fra Øllingegaard og Seedlip Spice 94.