Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Bambus er et fantastisk materiale til tøj, hvilket danske Bambuni allerede har bevist med deres t-shirts, underbukser og strømper. Nu er turen så kommet til soveværelset, for de er klar med bambus-sengetøj.

Jeg sover selv med sengetøj af bambus, og det er helt fantastisk.

Her i artiklen kigger vi på, hvorfor det er en no-brainer at udskifte det gammeldags bomulds-sengetøj med bambus.

Bambuni Sengesæt

Bløde drømme i den bedste kvalitet

Det er efterhånden længe siden, jeg begyndte at bruge t-shirts og strømper af bambus. Materialet er bare læsset med en perlerække af gode egenskaber, og det er præcis det samme med sengetøjet.

Det første du lægger mærke til er den ekstreme blødhed. Bambuni har både dynebetræk, pudebetræk og lagner af bambus, og det indhyller dig bare i en blødhed, som er klasser bedre end med sengetøj af bomuld.

Bambus-sengetøjet er åndbart, temperaturregulerende, svedtransporterende, lugtafvisende og antibakterielt, og det er alt sammen noget, du gerne vil have i et materiale, som er i nærkontakt med huden. Hey, vi sover jo i gennemsnit en tredjedel af vores liv, så der er ingen grund til at gå på kompromis med komforten.

Og komforten er helt i top. Jeg sover altså bedre med bambus-sengetøj, for det er virkelig luksus.

SE UDVALGET AF SENGETØJ HOS BAMBUNI HER

Bambuni Sengesæt

Sov med god samvittighed

Ja, bambus er også godt for samvittigheden.

Hos Bambuni bruger de udelukkende 100% OEKO-TEX mærket bambus, og det kræver langt mindre vand at producere end bomuld. Det belaster altså ikke klimaet i samme grad, og bambus absorberer desuden mere CO2 per kvadratmeter i sin levetid end et træ. Så er der også det faktum, at du kan nøjes med at vaske sengetøjet på 30 grader, fordi det er antibakterielt, og det er også med til at skåne miljøet.

Det synes jeg er ret fedt, at man kan få så lækker en kvalitet, der samtidig er bedre for miljøet.

Det kan man altså lige så godt, og Bambuni er de første som allerede for 3 år siden tog skridtet videre ved at fjerne plastikemballage fra deres varer, så de i stedet bruger forsendelser af genbrugspap. Det er stærkt.

Så ja, jeg er hoppet på bambus-toget, og det burde du også gøre.

SE UDVALGET AF SENGETØJ HOS BAMBUNI HER

Bambuni Sengesæt