Denne artikel indeholder sponsorerede links.

De levende flammer gør noget helt særligt ved din sjæl. Bevidst eller ej, så får den betagende ild nogle sanser frem i dig, som du måske ikke kendte til. En gaspejs er det ypperste inden for pejse kombineret med lir og leg. Styr ilden med en fjernbetjening, og lad det være lige så let som at tænde dit TV.

Væk med gasvarmer og åben pejs – ind med pejseindsats

Det er ikke tilladt at have gasvarmer indendørs, fordi gassen kommer ud i rummet og det er selvsagt ikke godt for helbredet. Derfor er en gasvarmer ikke til brug inden for, og det samme gælder nu åbne gaspejse. Det er ikke længere tilladt at installere åbne pejse, som forsynes med gas – hverken på flaske eller fra fast gasforsyning. En gaspejs skal således have et aftræk og fungere i et lukket system, så den kan komme ud med afgasser.

Det betyder, at de nu er lukket med glas i eget system. Det giver en vis sikkerhed og ro i maven hos småbørnsforældre. På trods af, at du er helt lukket af fra flammen, så har du naturligvis fuld kontrol med din fjernbetjening eller telefon.

Den blærede løsning

Der er ingen tvivl om, at en gaspejs er den mest moderne pejs på markedet. Dens dekorative udtryk kombineret med den højteknologiske styring, skaber i fællesskab et fantastisk produkt. De mange betjeningsmuligheder gør, at du for alvor kan gøre brug af dine high-tech produkter i hjemmet. Du kan blandt andet styre gaspejsen med:

– Fjernbetjening

– SmartPhone

– Tablet

– Smart Home System

– Kontrolpanel

De mange muligheder gør det langt mere komfortabelt at bruge gaspejs fremfor eksempelvis en biopejs eller en brændeovn. Vi gider ikke, eller har ikke tid til, at kløve brænde og lege skovhugger. Det er langt nemmere at bytte gasflasken ud engang imellem, når de løber tør efter mange timers flammer. Er du så heldig at have lagt gas ind i hjemmet, så har du en yderst billig varmekilde, fordi de lokalbestemte naturgas priser ofte ligger langt under de alternative pejseløsninger.

Pris på gas og pejs

En gasflaske pris ligger typisk omkring 200,- for en almindelig 11 kg gasflaske. De nyere gasflasker kommer i letvægtsdesign, som gør det langt nemmere at flytte rundt på. De indeholder 10 kg, men selve ombytningsprisen er den samme på trods af, at der leveres 1 kg gas mindre.

Har du installeret naturgas eller bygas i dit hjem, kan du forvente, at forbrugsprisen er ca. det halve af prisen på flaskegas. Hverken biopejse eller el pejse kan være med i dette prisleje, når det kommer til forbrugsomkostningerne – og da særligt ikke, hvis du skal have noget varme i din mandehybel.

Gaspejse er omvendt lidt dyre i indkøb og installation, fordi de kræver et aftræk og skal godkendes af autoriserede gas-installatører.

Alt i alt – drømmepejsen i en man cave

Har du budget til en gaspejs til din man cave, så er det vitterligt en fantastisk løsning. Den koster desværre ret meget at indkøbe, men hvad skulle du ellers bruge de surt optjente penge på? Gaspejsen er helt sikkert en pejs, vi vil se mere til i fremtiden, og særligt når de bliver endnu mere miljøvenlige over går over på biogas.