Alle mænd har brug for et sted, hvor de kan slappe af fra hverdagens stress og jag. Et sted, hvor de kan være sig selv uden konen eller kæresten kommer og forstyrre hele tiden. Det kan midlertidig være svært at finde sådan et i huset, men hvis man har et ledigt værelse der står hen eller et kælderrum er det muligt at skabe den perfekte mandehule.  Her kommer nogle tips til, hvordan du indretter den.

Praktiske foranstaltninger

Inden du indretter din mandehule er der nogle praktiske gøremål, som man skal være opmærksomme på. Hvis du er den heldige ejer af at hus, er det ofte at mandehulen bliver placeret nede i kælderen, i og med der er mindst støj. Her vil det være en god idé at male rummet med lys farver, så det ikke føles så indeklemt og dystert at befinde sig i. Derudover er der en fugtig kælder ikke til gavn for nogen. Hverken dig eller dine gæster ligesom dine møbler kan tage skade.

Personlig stil

Når vi skal skabe vores egen hule er det vigtigt, at den netop bære præg af, at det er din hule. På denne måde slappet du også mere af, når du tilbringer tid dernede. Der er flere måder hvorpå, man kan give et rum et personligt touch. Det kan være i form af billeder, som har en affektionsværdi for dig, eller gamle møbler, som du måske har arvet af dine forældre, bedsteforældre, fået i gave eller ting som du har købt imens du har været ude at rejse. Det giver en relation til rummet. I forlængelse af dette, da det nu er et manderum, så vil det måske ikke være passende at hænge alt for mange billeder op af dine forældre og hund, som du fik da du var 11 år gammel.  Derimod, hvis du har en passion for noget må det gerne skinne igennem i dit mande rum. Det kan være en sportsgren, hvis du er fodboldfanatiker, må det gerne komme til synes med et billede af dit favorithold eller fodboldidol- det handler bare om at være kreativ.

Møblerne

Det kan være svært at vælge de rigtige møbler, men når det er nu engang er din egen hule du skal indrette, så gør det ikke så meget at møblerne ikke har ens farve eller stil. Det giver snarere noget charme, at alt ikke er perfekt som var det i et Bo Bedre magasin.  Men når gutterne kommer forbi, er det selvfølgelig alfa og omega, at der er nogle gode lænestole og en sofa i kan slænge jer i samme.  Derudover er det næsten essentielt, at der i enhver man cave, er et kæmpestort tv, så du og dine venner kan se de bedste fodboldkampe sammen. Dertil skal der heller ikke være for langt til de kolde øl, hvorfor det næsten er en dødsyn, hvis der ikke er et køleskab tilstede eller en minibar. Her kunne det være frækt med et barbord, for at gøre stemningen mere autentisk.   

Belysning

Belysningen skal ikke negligeres. De rigtige rammer kræver et rigtige lys. Dertil har lys stor betydning for hvor stort eller lille et rum føles og det bidrager ikke mindst til en god stemning. Forestil dig, at se sidde i din egen bar og få serveret en kold fadøl, her vil der være himmelvid forskel på om baren er kraftig belyst eller om det er mere aftagende og dunkel, som vil give den rigtig stemning. 

Konklusionen må være, at enhver mand har brug for en man cave, hvor han kan se ud som han vil og gå med krøllede skjorte og lade høje tindinger være høje tindinger. Hvis du har problemer med høje tinder, så læs med her.