Denne artikel er lavet i samarbejde med bubliq

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du er vild med bobler i dine drikkevarer, skal du da også have muligheden for at tilsætte kulsyre til alt mellem himmel og jord. Det får du med den nye bubliq drink carbonator, som med 8 centimeter i bredden er verdens slankeste af sin art. Den ser altså skarp ud, og der er mulighed for at smide bobler i ALT.

Vi har fået et eksemplar forbi redaktionen, og her i artiklen kan du læse om vores indtryk af bubliq.

Lad os lige starte med en video af boblerne.

Bobler uden bøvl

Du tager bogstaveligt talt bare maskinen ud ad kassen og smider en kulsyrepatron i. Så er du klar til at få bobler i dine ting.

Modsat gamle sodavandsmaskiner, så sidder kulsyrerøret på bubliq direkte i låget. Det betyder, at du bare skal indsætte flasken i standeren og trykke på låget for at få kulsyre i dine væsker. Ja, det er idiotsikkert, og her giver du den så bare så mange tryk, du nu engang lyster. Hey, nogle af os vil have ekstra meget brus, og det får vi her.

Som en ekstra bonus, betyder placeringen af kulsyrerøret, at der er ekstra god hygiejne. Du kan jo skrue låget af og vaske det med jævne mellemrum. Det er måske meget rart at vide her i disse tider med pandemi og fokus på at spritte og vaske alt.

Bubliq tilsætter blærede bobler til alt

Jeg er virkelig imponeret over, hvor let maskinen er at bruge i praksis. Det skal den altså også være. Vi drikker meget boble-vand her på redaktionen, og derfor er bubliq blevet et hit fra dag et. Det er mega let at gå ud i køleren og snuppe en kold beholder, smide den i maskinen og så få friske bobler. Hvis det var bare en smule mere besværligt, ville det være lettere at snuppe en halvandenliters, men det her tager den samme tid. Så er der det plus, at der altid er godt med brus i beholderen, så du slipper for den der fesne følelse af at skrue et låg af uden at høre et swuuuush.

bubliq er desuden kompatibel med alle kulsyrepatroner på markedet, så du let og elegant skifter mellem varianter fra SodaStream, AGA, Nordic Soda, Grohe og meget mere.

Bubliq tilsætter blærede bobler til alt

Kun fantasien sætter grænser

Et godt glas danskvand er aldrig af vejen, men det kan blive lidt kedeligt i længden.

Her kan du med fordel snuppe en sirup til maskinen. Vi har prøvet kræfter med bubliqs egne varianter Italian Blood Orange og Italian Sorrento Limonade, og de giver virkelig et friskt pust. Især blodappelsinen smager fremragende. Den er lavet af 88% koncentreret blodappelsin fra Sicilien, og du kan bare gå amok, for den indeholder næsten ingen kalorier.

Det gør der til gengæld i de andre ting, vi har givet en tur i bubliq. Det fungerer ganske fremragende med hvidvin i maskinen, for resultatet er en mousserende vin med små prikkende bobler, der virkelig eksploderer på tungen.

Bubliq tilsætter blærede bobler til alt

Nu er jeg jo en whisky-mand, så jeg kunne ikke dy mig for at hælde en flaske i beholderen og give den et skud i maskinen. Bare rolig, det var hverken det dyreste eller billigste sprøjt. Resultatet var ret spændende, og det har helt klart nogle kvaliteter, men jeg foretrækker nu alligevel min whisky uden bobler. Det er jo en smagssag, måske du er vild med det.

Under alle omstændigheder, så er bubliq et fedt værktøj, hvis du er vild med bobler, og vi er faktisk blevet ret afhængige af den her på redaktionen. Den dækker både de basale behov, men er også fed, når der skal eksperimenteres. Og så er den altså ret stilet at have stående fremme.