Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vi var med helt fra starten, da Gastrotools var klar med deres første produkt – en serie køkkenknive af damasceret stål, som du kan læse mere om LIGE HER. De skarpe knive blev en lynhurtig succes, og nu er den danske virksomhed klar med en helt ny produktserie.

De har nemlig kastet sig over den ædle tradition med køkkengrej af støbejern, og i første omgang lancerer de pander og gryder, så du kan bikse sej mad sammen.

Her i artiklen kigger vi nærmere på serien, men du kan også springe direkte til sortimentet hos Gastrotools LIGE HER.

GastroTools Støbejern

Bygget til sej madlavning

Det specielle ved en pande eller gryde af støbejern er, at den kan tåle ekstremt høje temperaturer og mange tæsk.

Derfor er støbejern også favoritten hos professionelle kokke, og med den nye støbejernsserie fra Gastrotools får du de unikke kvaliteter mikset med tidløst dansk design.

Serien består af en gryde på 26 centimeter, en gryde på 24 centimeter, en kasserolle på 20 centimeter og en stegepande på 26 centimeter af emaljeret støbejern, mens der som rosinen i pølseenden er en stegepande på 26 centimeter af rå støbejern.

De er alle udstyret med en tyk bund på 4,3 millimeter, der sikrer både styrke, varmekonduktivitet og varmelagring, og i praksis betyder det, at maden holder sig varm ved bordet, du sparer energi, når du laver simremad og du får et perfekt stegeresultat på grund af den jævne varme.

Hele serien kan anvendes på keramiske kogeplader, induktion, gas eller i ovn. Her er stegepanden af rå støbejern så ekstra holdbar, så du kan bruge den over åben ild.

Der er få ting her i livet med mere macho-effekt end at lave mad over åben ild.

SE MERE HOS GASTROTOOLS

GastroTools Støbejern

Bliver bedre jo mere du bruger den

Den nye støbejernsserie fra Gastrotools er beregnet til at være din gastronomiske følgesvend gennem hele livet, og panderne og gryderne bliver faktisk bedre af at blive brugt.

Støbejernet har nemlig en unik olieabsorberende effekt, der med tiden opbygger en naturlig nonstick-effekt, og det er altså helt uden kemikalier. Du skal bare sørge for at passe godt på grejet, og det betyder ingen ture i opvaskeren eller en omgang koldt vand direkte i en varm gryde.

Så er du stærkt dækket ind til al din madlavning fra saftige bøffer til dampende muslinger og alt derimellem.

SE MERE HOS GASTROTOOLS

GastroTools Støbejern