Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Større er som regel bedst, og med Epsons laserprojektor får du et kæmpe billede på 120″ med fuld HD i hjemmebiffen. Endda uden at fylde særligt meget, for den specielle teknologi med ultrakort projicering gør det muligt at sætte projektoren helt tæt på væggen.

Du får altså de bedste kvaliteter fra en fladskærm mikset med det bedste fra en projektor, og her i artiklen kigger vi nærmere på, hvorfor det her er fremtiden indenfor hjemmeunderholdning.

KØB PROJEKTOREN HER

Epson Home Cinema

Enkel opsætning

Du behøver ikke en doktorgrad i teknologi for at installere en projektor i stuen. I hvert fald ikke med en Epson EH-LS300. De kalder den selv for et Laserprojicerings-TV, og det er faktisk ikke sværere at komme i gang end med en almindelig fladskærm.

Vi havde et eksemplar forbi redaktionen i sommer, da vi afholdt et EM-arrangement, og det var virkelig en simpel løsning til at forkæle gæsterne med fed fodbold på storskærmen i fuld HD.

Der er indbygget Android TV, som gør det let at streame TV-kanaler og diverse streamingtjenester. Den skal lige forbindes til det trådløse netværk, så kører det. I praksis betyder det, at betjeningen er præcis som på et normalt TV. Der er også to HDMI-indgange, hvis du har behov for en kablet forbindelse.

Og billedet står knivskarpt uden behov for at spilde tid på finjustering, for du skal bare lige korrigere hjørnerne og stille skarpt. Så spiller det.

KØB PROJEKTOREN HER

Epson Home Cinema

Knivskarpt billede og lyd

Når projektoren er slukket, lægger du nærmest ikke mærke til den. Det gør du jo med en fladskærm, der hænger permanent på væggen. Og den er faktisk ret stilet designet, så den er lækker at have stående.

Det er den også, når du fyrer op for det kæmpe billede.

Det er klart, at en projektor har svært ved at følge med en fladskærm, når det kommer til lysstyrke, men der er godt med knald på lyset i Epson EH-LS300, der med 3LCD-teknologi leverer 3.600 lumen og et kontrastforhold på 2.500.000:1.

Det betyder, at du får definerede skyggedetaljer med sorte nuancer, og teknologien giver desuden op til tre gange klarere farver sammenlignet med lignende DLP-projektorer. Og det får du i op til 10 år, garanterer Epson.

Da vi afholdte vores EM-arrangement var der fuld skrald på det store billede – også selvom sommersolen bagede – og det er faktisk ret imponerende, at den kan levere så godt et billede.

Det samme gælder lyden. Der er et ganske potent lydsystem fra YAMAHA indbygget, og det kunne sagtens overdøve vores larmende gæster med klare detaljer fra kampens hede og kommentatorernes input.

Projektoren leverer altså virkelig varen, når der er store arrangementer, og det samme gælder hverdagens TV-kiggeri fra sofaen. Så er det lige meget, om du er til TV-serier, film, sport eller gaming. Du får det hele i storformat.

KØB PROJEKTOREN HER

Epson Home Cinema

Hvem er den til?

Alle, der vil have et kæmpe billede til rimelige penge ind i stuen.

Det har jo altid været velkendt, at du får flere tommer for skillingerne med en projektor, men indtil nu har det også været et stort projekt at få skidtet installeret. Epson EH-LS300 er lige så let at få til at køre som et ganske almindeligt TV, og når først den er på plads, fylder den ikke særligt meget takket være den snedige ultrakorte projicering.

Til gengæld får du 120 tommer i fuld HD for lige knap 14.000 kroner, og det kommer du ikke i nærheden af i fladskærms-land.

Fremtidens projektor er altså ret genial, og den er på markedet nu.

KØB PROJEKTOREN HER

Epson Home Cinema


Se andre seje sager om: ,