Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg er kæmpe fan af Samsungs folde-mobiler, der giver en enorm skærm i et kompakt design, og jeg har derfor brugt Galaxy Fold3 som min primære mobil, siden den kom på markedet sidste år. Selvfølgelig har SIM-kortet haft små afstikkere i andre testmobiler, men jeg er hele tiden vendt tilbage til Galaxy Fold3.

Nu er folde-mobilen så blevet endnu bedre med den nye Galaxy Fold4. Den har jeg selvfølgelig givet en rundtur i test-manegen, og den fortsætter alt det gode fra forgængeren, mens der er væsentlige forbedringer på et hav af parametre.

Her i artiklen kan du se, hvorfor det bare er den mest blærede mobil, du kan smide i lommen lige nu.

SE MERE HOS SAMSUNG

Skarpere design

Lad os bare få elefanten ud af rummet med det samme. Galaxy Fold4 er en stor mobil. Sådan er det bare, og årsagen er selvfølgelig den enorme skærm på 7,6 tommer, som åbenbarer sig, når du udfolder herligheden.

Til gengæld er det lykkedes Samsung at skære lidt af vægten i forhold til forgængeren, så den vejer 263 gram, mens de også har gjort den tyndere, og sammen med det ekstremt robuste design, føles den bare virkelig helstøbt, når du har den i hånden. Jeg kan faktisk sagtens mærke forskel på de to modeller, hvor den nye Galaxy Fold4 føles som en smidigere sag med et lidt mere kompakt design.

Det er tydeligt, at du har med en gennemført topmodel at gøre, for alt er bare gennemtænkt.

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor

Og nej, du behøver ikke pussenusse omkring med mobilen. Den er beskyttet mod vand med en IP68-certificering, og skærmen er pansret med Gorilla Glass Victus+, så du ikke behøver være nervøs for at tiltrække uheldige ridser eller revner, og så er det også som om, at Samsung lige har optimeret hængslet til at åbne og lukke for skærmen, for det føles bare endnu mere flydende og lækkert end på forgængeren. Som jeg i øvrigt har brugt i over et år uden at opleve problemer med hængslet.

Men nu er det finpudset, og det er bare en fornøjelse at folde den kæmpe skærm ud.

De har altså taget det i forvejen fremragende design fra Galaxy Fold3 og bare gjort det endnu skarpere, og det fungerer hamrende godt.

SE MERE HOS SAMSUNG

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor

Massive overarme

Der er også sket en del med specifikationerne, så du får noget af et powerhouse i hænderne. Ja, det er faktisk den kraftigste foldbare fra Samsung til dato, hvilket jo ikke er overraskende, men det er alligevel rart at vide, at du render rundt med toppen af poppen.

Galaxy Fold4 er således udstyret med den helt nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor fra Qualcomm, der sammen med 12 GB RAM bare leverer masser af saft og kraft til at klare hvad som helst. Også når du kører to apps på samme tid ved siden af hinanden på den store skærm, som der er masser af plads til. Her kan du så også få helt op til 1 TB lagerplads, hvilket burde være nok til de fleste behov. Jeg er i hvert fald ikke selv ved at komme i pladsproblemer.

De store overarme gør det også bare til en fornøjelse at surfe rundt i menuerne på den imponerende hovedskærm på 7,6 tommer, hvor Dynamic AMOLED 2X-teknologien med 120 Hz opdatering og HDR10+ med 1.200 nit lysstyrke får alt til at stå knivskarpt uden forsinkelser eller andre irritationsmomenter. ALT står bare fantastisk, og selvom du engang imellem lægger mærke til folden i hovedskærmen, der jo er en konsekvens af foldefunktionen, så er det virkelig ikke noget, du tænker over i praksis. Heller ikke, når du ser en TV-serie eller film, som den klarer til perfektion.

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor

Jeg er vildt imponeret over, hvor godt den fungerer i dagligdagen.

Her vil du også blive begejstret for det opgraderede kameramodul, der indeholder et hovedkamera med en lysstærk sensor på 50 megapixel, som samtidig fører sig frem med en stor blænde, optisk billedstabilisering og Dual Pixel autofokus. Det bakkes så op af et 10 megapixel-telekamera med 3 gange optisk zoom og optisk billedstabilisering og et 12 megapixel-vidvinkel med 123 graders synsfelt.

Resultatet er mega flotte billeder og ekstremt skarp video i 4K med 60 FPS, der også leverer hamrende gode optagelser i slow motion.

Samsung har altså taget den bedste mobil på markedet og gjort den endnu bedre.

SE MERE HOS SAMSUNG

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor

Hvordan virker folde-skærmen i praksis?

Jamen, det er jo lige det.

Jeg synes virkelig, det fungerer fantastisk. Udover den åbenlyse x faktor i at have en smartphone, som i virkeligheden også er en tablet – ja, det giver lidt blærerøvsværdi, når du folder den ud foran folk, som aldrig har set sådan noget før – så er det ikke bare en gimmick. Det er sygt praktisk.

Den massive skærm bliver nemlig hurtigt en del af din hverdag, og det betyder faktisk, at Galaxy Fold4 skubber dine andre enheder i baggrunden. I stedet for at sidde med min laptop i skødet om aftenen i sofaen, sidder jeg nu med min Galaxy Fold4, og det giver lidt mere fleksibilitet uden at gå på kompromis med skærmpladsen. Ja, den er selvfølgelig ikke så stor, som skærmen i min computer, men den er stadig langt større end skærmen i andre smartphones, og det gør bare en verden til forskel.

Både som second screen til at surfe på nettet, når der er pause i fodboldkampen på fladskærmen, men faktisk også som hovedkilden til en fed film, når konen engang imellem lægger beslag på TV’et. Her er det jo så også ekstra fedt, at jeg med et par hørebøffer kan leve mig mere ind i filmene.

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor

På den anden side set, så bruger jeg også mobilen i min hverdag på præcis samme måde, som jeg ville bruge enhver anden mobil. Der er jo også en 6,2 tommer skærm på fronten, som fungerer ganske glimrende til at besvare opkald, tjekke beskeder og emails, når der ikke er behov for at folde mobilen ud og benytte den store skærm.

Det er ret fedt. Og ret vanedannende. Når du først har vænnet dig til at have så stor en skærm til rådighed, får du altså meget svært ved at nøjes med mindre.

SE MERE HOS SAMSUNG

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor

Er den pengene værd?

Det er klart, at ikke alle har behov for en Galaxy Fold4. Især ikke, når man kigger på prisskiltet, for du skal altså slippe minimum 14 af de lange for at få den i lommen.

Til gengæld kan den noget virkelig unikt. Den kan folde.

Det giver faktisk både en smartphone og en tablet i samme indpakning, og hvis du kigger i det lys og så lige lægger oveni, at du altså får en flagskibsmodel med de bedste specifikationer, byggekvalitet og generelt bare glæden ved at have toppen af poppen i hænderne, så får du altså kæmpe værdi for skillingerne.

Der findes ingen mobiler derude, som kan matche Galaxy Fold4, og det er allerede værdi nok i sig selv. Jeg er i hvert fald all in på foldemobilen, og der er slet ikke nogen tvivl om, at det her kommer til at blive kæmpestort i de kommende år.

Så koster det jo altid lidt ekstra at være first mover.

SE MERE HOS SAMSUNG

Samsungs nye Galaxy Fold4 er en blæret mobil med x faktor


Se andre seje sager om: , ,