Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er svært at klemme en tablet ned i lommen. Eller, sådan har det i hvert fald været, for det er lige præcis, hvad du kan med den nye Samsung Galaxy Z Fold 3, der giver en kæmpe skærm uden at fylde særligt meget.

Ja, fremtiden er her nu, og her i artiklen får du mine tanker om, hvorfor det her er den fedeste mobil, jeg nogensinde har prøvet. Og jeg har testet stor set alle de mobiler, der findes.

KØB SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3 HER

Samsung Galaxy Fold

Men kan den holde til noget?

Ja, det skal jeg da lige love for. Jeg er typen, der nægter at gemme min mobil væk i et cover, og selvom jeg passer på den, så pakker jeg den heller ikke ind i en plastikboble.

For mig er en mobil et stykke værktøj, der skal kunne holde til at blive brugt.

Og her må jeg så lige sige, at den nye Samsung Galaxy Z Fold 3 har den bedste byggetkvalitet i en mobil, jeg nogensinde har set.

Allerede når du flår den ud af pakken, er det tydeligt, at der er brugt tusindvis af timer på at få den banket godt sammen. Det er også en ordentlig moppedreng på hele 271 gram, men den ligger virkelig godt i hånden med en god vægtfordeling, og her er den matsorte overflade bare en fornøjelse at røre ved.

Jeg sidder faktisk ofte med den i hånden, fordi det simpelthen bare føles rart.

I forhold til forgængeren Galaxy Z Fold 2 og endda også lillebroderen Galaxy Z Flip 2, som jeg også har testet, så er der en klar forbedring i forhold til den solide byggekvalitet. Hvor jeg tidligere godt kunne være lidt nervøs for holdbarheden, så er der ingen bekymringer her.

Efter flere ugers brug er der absolut ingen træthedstegn. Der er ingen ridser på hverken for- eller bagsiden, hvilket nok skyldes brugen af den ultra stærke Gorilla Glass Victus, og selve hængslet leverer stadig en flydende og lækker bevægelse, når jeg lukker og åbner for den store skærm.

Det eneste problem er, at det er helt vanedannende at blive ved med at åbne og lukke den.

KØB SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3 HER

Samsung Galaxy Fold

Men hvad kan den så?

Samsung Galaxy Z Fold 3 kan noget, som ingen af konkurrenterne tilbyder. Den er foldbar.

I praksis betyder det, at du har en kompakt mobil med en virkelig god 6,2 tommer skærm, og når du så åbner herligheden åbenbarer den imponerende 7,4 tommer skærm sig. Begge er selvfølgelig udstyret med 120 Hz opdateringsfrekvens, hvilket virkelig gør det til en fornøjelse at vimse rundt mellem menuer og apps, mens det at scrolle i en browser bliver til en flydende oplevelse.

Udover den åbenlyse blærerøvsværdi ved foldefunktionen – ja, du får en del opmærksomhed fra folk, der aldrig har set sådan noget før – så er det også bare vildt praktisk i hverdagen, for du får funktionaliteten fra en stor tablet i et kompakt design der passer i lommen.

Jeg plejede at finde min computer frem om aftenen, når konen og jeg daser på sofaen, for jeg syntes alligevel, at skærmen i min gamle mobil var for lille. Nu bruger jeg Galaxy Z Fold 3. Den store skærm er perfekt til et spil skak, og her er det også fedt, at jeg kan køre to apps ved siden af hinanden på samme tid. I skak kan der jo godt være en del ventetid, så jeg kan lige så godt browse lidt undervejs.

Foldefunktionen er altså ikke bare en gimmick. Det er virkelig praktisk.

KØB SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3 HER

Samsung Galaxy Fold

Det er klart, at foldefunktionen er den helt store feature på Galaxy Z Fold 3, og det er da virkelig også en unik ting, der skiller den ud fra alt andet på markedet.

Men du får også en helstøbt mobil, der performer på samtlige parametre.

Batteritiden er virkelig god, hvilket skyldes et stor batteri på 4.400 mAh og en dynamisk skærmopdatering, der sørger for, at den kun leverer 120 Hz, når det er nødvendigt. Jeg har på intet tidspunkt oplevet batteri-angst, og den har aldrig haft problemer med at overleve en hel dag uden en tur i opladeren.

Endda ikke når jeg spiller Roblox med min ældste knægt, som ellers plejer at være en rigtig strømsluger.

De tre kameraer på bagsiden leverer fremragende billeder, som er på niveau med øvrige flagskibsmobiler på markedet, og her kan du så aktivt benytte foldefunktionen til at få den til at stå helt af sig selv. Det kan de andre alligevel ikke.

Der er heller ikke en finger at sætte på de øvrige specs, som inkluderer en Snapdragon 888 processor, 12 GB RAM, 512 GB lagerplads og 5G-netværk. Det er nørd-info, men du behøver bare at vide, at det hele er nyeste teknologi, og der er så mange hestekræfter under motorhjelmen, at jeg overhovedet ikke har døjet med at løbe tør for kræfter.

Den leverer bare præcis, som du forventer.

KØB SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3 HER

Samsung Galaxy Fold

Men hvem er den så til?

Ja, det er jo lige det. Samsung Galaxy Z Fold 3 er ikke en billig mobil. Det er faktisk en af de dyreste, du overhovedet kan købe.

Jeg synes til gengæld, det er den vildeste mobil på markedet, og hvis du går bare en smule op i teknologisk lir og gerne vil være first mover, så er det her din vådeste drøm. Du vil hurtigt glemme prisskiltet og bare være helt oppe at ringe over, hvor fed en mobil du har i hænderne.

Det her er toppen af poppen lige nu, og det er faktisk meget mere end en smartphone. Den åbner for helt nye muligheder, og når først du er hoppet med på folde-toget, er det umuligt at forlade det igen.

Jeg gør det i hvert fald ikke.

Her har Samsung så også en lillebror på programmet i form af Galaxy Z Flip 3, der gemmer de samme kvaliteter ind i et endnu mere kompakt design, hvis du alligevel synes, at det her er for stor en mundfuld, så findes der et alternativ.

Du får stadig blærerøvsværdien.

KØB SAMSUNG GALAXY Z FLIP 3 HER

Samsung Galaxy Fold

LIGE NU FÅR DU ET VANVITTIGT TILBUD

Hvis du allerede har besluttet dig for, at du skal have en folde-mobil fra Samsung, så er det nu, du skal slå til.

Proshop kører nemlig lige nu en vild kampagne, hvor de smider et Samsung Galaxy Watch 4 til 1.999 kroner og Galaxy Buds Pro hovedtelefoner til 1.689 kroner med i pakken, når du køber en Galaxy Z Fold 3 eller en Galaxy Z Flip 3. Det er endda kvit og frit, så der er lige lækre produkter til 3.688 kroner oveni hatten, og så er du stærkt dækket ind med smartwatch og hovedtelefoner.

Udover en sindssygt blæret mobil, selvfølgelig.

SE TILBUDDET HER

Samsung Galaxy Fold