Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Tilbage i oktober sidste år prøvede jeg kræfter med den første folde-mobil fra OnePlus, og det er virkelig en blæret smartphone med høj x-faktor. Du kan læse testen LIGE HER.

Men hvad så, hvis du vil have en mobil med et traditionelt design og stadig gerne vil have toplækre specs?

Jamen, så er der godt nyt, for den spritnye OnePlus 12 er netop lanceret, og det er en fuldblods flagskibsmobil, hvor der virkelig er kræset om design, kamera og performance, mens du desuden får en række snedigheder til at forkæle oplevelsen.

Her i artiklen kigger jeg nærmere på den nye OnePlus 12, som du kan preordre lige nu på linket herunder.

SE MERE HOS ONEPLUS

OnePlus 12

Et harmonisk design med god lir

Jeg har efterhånden testet en del mobiler, og jeg er imponeret over, hvor meget producenterne er i stand til at rykke sig, når de kommer med en ny model. De kan simpelthen altid give den et nøk opad på blærerøvsstigen.

Det gælder også for OnePlus 12, der tager alt det gode fra OnePlus 11 og gør det endnu bedre.

Selve designet er opbygget af aluminium og glas, og jeg har haft fingrene i Emerald-farven, der egentlig ligner grøn marmor. Du kan også få den i mere klassisk sort. Her er bagsiden så lavet af glas, men modsat det ekstremt glatte glas på skærmen, er bagsiden faktisk ret ru, og det føles bare hamrende godt at have mobilen i hånden.

Den er harmonisk uden skarpe kanter, og det er virkelig bare en ren fornøjelse at røre ved den. Jeg kan godt lide de afrundede hjørner, og så sørger det enorme kameramodul på bagsiden for, at den ikke ligger og vipper, når du for eksempel betjener den på et bord.

Eller hvis du har den stående i en trådløs oplader. Ja, trådløs opladning er tilbage, og det var da også noget af en gåde, at OnePlus ikke havde det med i 11’eren. Her lader OnePlus 12 så med 100W med et kabel og 50W trådløst.

OnePlus 12

Skærm og kamera i verdensklasse

Ja, det er jo to af de vigtigste features i en moderne smartphone, og her har OnePlus virkelig kørt det tunge skyts i stilling.

Skærmen er fuldstændig vanvittig. Det kurvede design presser det meste ud af den tilgængelige plads og fylder nærmest hele forsiden med skærmen på 6,82 tommer, og du får en opløsning på 3.168 x 1.440 pixel at lege med, mens den ekstremt høje peak brightness på 4.500 nits medfører en Pro XDR og Dolby Vision certificering.

Og lad mig lige sige, at den skærmstyrke er nok til at sikre synlighed i selv den ondeste tur i solen. Begiver du dig så ud i regnvejr, bliver du glad for teknologien Aqua Touch. Det sørger nemlig for, at du sagtens kan betjene skærmen med våde fingre uden at få den til at hoppe og danse. Det virker fremragende – også hvis du lige er kommet ud af badet eller sveder igennem i centret.

Det er simpelthen bare lækkert at benytte skærmen, hvor alt står oplyst og skarpt, og den justerer selvfølgelig selv lysstyrken afhængig af omgivelserne, så du ikke får brændt øjnene af, hvis du hiver den frem i et mørkt rum. Den justerer også selv opdateringsfrekvensen fra 1 Hz til 120 Hz, og det fungerer ganske fremragende i praksis.

Jeg er virkelig imponeret over den absurd gode skærm, der bare får alt til at se godt ud.

OnePlus 12

Det gør sig faktisk også gældende for kameraet.

Her fortsætter OnePlus deres samarbejde med Hasselblad, og selve designet på bagsiden skulle være inspireret af luksusure. Ja okay, kameramodulet er da i hvert fald rundt.

Det er lykkedes at klemme tre kameraer i modulet, så du får en hovedsensor på 50 megapixel, en telefotolinse på 64 megapixel og en ultravidvinkellinse på 48 megapixel. Her har du sikkert bemærket, at der ser ud til at være fire kameraer på bagsiden, men det sidste er faktisk en lyssensor til at hjælpe med at fange præcise farver.

Nu er jeg godt nok ikke professionel fotograf, men jeg synes virkelig, at kameraet leverer professionelle resultater. Det skyldes også brugen af en nyudviklet HDR-algoritme, der især er helt vanvittig til at opdage, hvad der gemmer sig i skyggerne.

Her kan du så vælge at lade kameraet styre det hele automatisk, eller du kan kaste dig ud i Master Mode, hvor du kan skrue på et hav af indstillinger. Du kan også benytte Hasselblad Portrait Mode til at skyde billeder i samme stil som de klassiske Hasselblad-kameraer.

Er du mere til video, er der 4K Dolby Vision til at skyde de vildeste hjemmevideoer.

Store overarme

Moderne mobiltelefoner er efterhånden blevet så kraftfulde, at de kan løfte virkelig krævende opgaver. Os forbrugere er så også blevet så kræsne, at vores tolerance for selv den mindste hakken eller ventetid er faldet betragteligt.

Derfor er det simpelthen en nødvendighed, at mobilerne bliver hurtigere for at kunne følge med de nye funktioner, og her skuffer OnePlus 12 ikke.

Den er udstyret med den nye Snapdragon 8 Gen 3 processor med op til 16 GB LPDDR5X RAM og 512 GB lagerplads, og ifølge OnePlus er CPU’en forbedret med 30 procent, mens GPU’en er 25 procent hurtigere end forgængeren. Og så sparer den endda 10% ekstra på strømmen.

Og det kan du mærke i praksis.

Det sjove med en smartphone er, at du ikke rigtigt tænker over regnekraften, hvis den bare virker, som den skal. Det er først, hvis menuerne begynder at hænge eller den ikke rigtigt kan multitaske, at du er ved at rive de små hår ud af hovedet.

Nu har jeg testet OnePlus 12 i lidt over en uge, og jeg har på intet tidspunkt været frustreret over performance. Tværtimod har jeg været virkelig imponeret over de flydende menuer og hurtige responstid i kameraet, der ellers virkelig trækker hestekræfter.

Alt spiller bare, og det er lige præcis, hvad du forventer af en flagskibsmobil med de nyeste teknologier.

OnePlus 12

Hvem er den til?

Svesken på disken.

Hvis du leder efter en Android-mobil med et lækkert design og specifikationer fra øverste hylde, så er det her et virkelig godt bud på din næste makker til lommen.

OnePlus 12 er et powerhouse med top-specs, en vanvittig flot skærm og et kamera der matcher, og så synes jeg personligt, at Emerald-farven bare ser knivskarp ud, mens den ligger super i hånden.

Og så er der prisen.

Du skal slippe 7.699 kroner for udgaven med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads, mens det koster 8.699 kroner for 16 GB RAM og 512 GB lagerplads.

Det betyder altså, at du får virkelig meget for skillingerne, og så kan du jo rende og fryde dig over, at du har en ny og blæret smartphone, der faktisk forkæler dig mere end den burde til det prisskilt.

Og du kan få den lige nu ved at følge linket herunder.

Her kan du så benytte dig af et skarpt introduktionstilbud på modellen med 16 GB RAM og 512 GB lagerplads, hvor du sparer minimum 700 kroner og samtidig får en gratis OnePlus 50W trådløs AIRVOOC oplader med i prisen – den koster normalt 549 kroner.