Når du kommer gående med et Hasselblad-kamera, ved alle udmærket godt, at du mener det seriøst. Og det nye Hasselblad X1D er et monster-kamera med et monster-prisskilt. Vi har her hos Mandesager.dk været så heldige at have dette kompaktkamera med på foto-opgaver i en måneds tid, og vores egen husfotograf Mads Eneqvist uddeler mange roser og kun en enkelt torn i øjet på det fremragende kamera.

Lad det bare være sagt med det samme. Billederne fra Hasselblad X1D er intet mindre end fantastiske. Den enorme sensor på 43,8 × 32,9 millimeter er ekstremt lysstærk med helt op til ISO 25.600, og det skinner virkelig igennem på det endelige resultat, hvor du også bliver forkælet med en voldsom detaljegrad takket være en Dynamic Range på op til 14 stops, der muliggør at få det bedste ud af ethvert motiv. Så er det lige meget, om motivet er mørkt eller lyst. Muligheden for at hente alle detaljer frem i redigeringen er ren verdensklasse i forhold til det generelle niveau på spejlreflekskameraer.

Og så er der selve designet. Det er håndbygget, svensk kvalitet, og du mærker det så snart du tager kameraet i hånden første gang. Coolness-faktoren er simpelthen helt i top, og for kendere er du en verdensmand uden at være snobbet.

Hvis der dog er en enkelt parameter, hvor Hasselblad godt kunne stramme op, så er det opstartshastigheden, hvor man føler, at softwaren er den store flaskehals. Der går 5-7 sekunder, før det er klar til at skyde, når du tænder for kameraet, og det er lige i den lange ende, men til gengæld er du også flyvende, når først kanonen er klar til affyring.

Men et billede siger jo som bekendt mere end 1.000 ord, så tjek lidt et udvalg af fotos skudt med kameraet herunder. Ja, Prins Henrik døde i den forgangne uge, så vi var lige et smut forbi Amalienborg.

Det nye Hasselblad X1D er et monster-kamera med et monster-prisskilt

Det nye Hasselblad X1D er et monster-kamera med et monster-prisskilt

Det nye Hasselblad X1D er et monster-kamera med et monster-prisskilt

Det nye Hasselblad X1D er et monster-kamera med et monster-prisskilt


Se andre seje sager om: , ,