Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Sidste år kiggede vi nærmere på Acer Aspire Vero, der såmænd er en bærbar computer med fuld fokus på bæredygtighed, og du kan læse artiklen LIGE HER.

Nu er det faktisk lykkedes dem at gøre den endnu grønnere, hvilket jo er helt fantastisk. Men er det muligt at kombinere miljøvenlighed med alt det, du forventer i en topmoderne laptop?

Det kigger vi nærmere på her i artiklen, for vi har haft den et smut forbi redaktionen, så du kan få det korte af det lange.

Først en video med det forkromede overblik.

Genbrug er guld

Den moderne forbruger har efterhånden vænnet sig til, at der slet ikke er noget galt i genbrug. Det er faktisk blevet et mantra for langt de fleste virksomheder derude, at der skal være en snert af bæredygtighed i deres produkter, for ellers springer forbrugerne bare på andre brands.

Det har de fuld forståelse for hos Acer, hvor de så også lige er gået skridtet videre.

De har simpelthen presset så meget genbrug ind i Aspire Vero, som det er teknologisk muligt lige nu. Det klarede de meget godt sidste år, hvor kabinettet var lavet af 30% genbrugsplast, men den nye model skruer det tal næsten helt op på 50%, mens selve touchpadden er fremstillet udelukkende af plast, som ellers var endt på havbunden. Og så er selve indpakningen lavet af 100% genanvendt pap for lige at afslutte cirklen.

Her er det fede så, at der ikke er noget kompromis med holdbarheden.

Det er lækkert plastik, der både føles godt takket være en nupret overflade og samtidig er skruet så godt sammen, at den kan holde til belastninger på 20 kilo og ture på gulvet, hvis du skulle være lidt klodset. Jeg må virkelig sige, at den føles helstøbt, så det er fuldstændigt ligegyldigt set ud fra et brugs-perspektiv, at den belaster miljøet så lidt som overhovedet muligt.

Faktisk, så synes jeg, at de små farvepigmenter i overfladen bare er med til at give den karakter. Det samme er de små designmæssige antydninger om, at der er fokus på miljøet. For eksempel er “R” og “E” vendt om på keyboardet for at lede tankerne hen på REduce, REuse og REcycle, mens der også er en subtil tekst med “FOR THE PLANET” på undersiden.

Designet er fedt på grund af genbruget og ikke på trods af det.

Acer Aspire Vero

Genbrug virker

Med Windows 11 Home direkte ud af æsken, får du en Windows-laptop, der sagtens kan følge med alle de andre. Der er 16 GB RAM og 13. generation Intel-processorer at lege med, og det er mere end rigeligt til at dække langt de fleste behov.

Så er det da meget muligt, at du løber tør for hestekræfter, hvis du bakser med hardcore videoredigering eller leder efter et bæst til at klare gamingen. Acer Aspire Vero koster en brøkdel af de specs-tunge maskiner, og derfor skal den også bedømmes derefter.

I hverdagens opgaver med mails, internetsurf og jonglering i Office-pakken, klarer den opgaverne, præcis som du forventer. Jeg har slet ikke oplevet bøvl, og faktisk er der fuld knald på videomøderne med et QHD-webkamera, der takket være Acers PurifiedView og PurifiedVoice står knivskarpt på både lyd og billeder på den store 15 tommer skærm.

Og her er det ret lækkert med den lange batteritid. Takket være Acers batteristyringsapp VeroSense kan du nemlig presse det meste ud af batteriet.

Der er fire ydelsestilstande, så du kan skifte mellem Ydeevne, Balanceret, Eco og Eco+, så du hele tiden kan optimere strømforbruget. Tænk på det som en bil, hvor du ikke nødvendigvis kommer hurtigere frem til din destination ved bare at træde speederen helt i bund. VeroSense sørger hele tiden for, at du ikke spilder benzin på dine daglige ture på den digitale hovedvej.

Acers grønne laptop er blevet endnu grønnere

Genbrug er til alle

Ja okay, nu har jeg jo næsten lige blabret ud, at du ikke får nok muller, hvis du roder med de helt tunge opgaver. Men for alle os andre er der altså ingen problemer, og det betyder i praksis, at du får en computer, der får dig fra A til B uden hverken bøvl eller ballade.

Det gør faktisk Acer Aspire Vero til den perfekte laptop til hjemmekontoret. Her efter Covid19-tiden, hvor mange vælger at arbejde mere hjemmefra, er der jo brug for et stabilt værktøj, og det er lige præcis, hvad du får her. Og der er ikke brug for at investere i et ekstra webcam til alle de online møder, for det klarer computeren fremragende helt i sig selv.

Og så er der det grønne aspekt.

Acer flytter nemlig vores grænser for udnyttelsen af genbrugsmaterialer i al den elektronik, vi omgiver os med, så det er bare en ekstra bonus, at der er fokuseret på genbrugsmaterialer.

Om nogle år bliver det sikkert den nye standard, men du har faktisk muligheden for at lave skiftet allerede nu. Med en god laptop, der ikke går på kompromis.

Acer Aspire Vero


Se andre seje sager om: ,