Ovre i Mellemamerika i Guatemala har Ron Zacapa specialiseret sig i at producere noget af det fineste rom i verden. Nu ryger de gyldne dråber op på et endnu højere niveau med introduktionen af den nye Zacapa
Reserva Limitada 2019. Her er vi nemlig oppe på den helt store klinge med et blend af forskellige rom, som er lagret mellem 6 og 24 år og afsluttet i modningsprocessen i udvalgte vintønder, og det giver et nøje afbalanceret miks med en kompleksitet, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne rom-næse.

Ron Zacapa lancerer den ultimative luksusrom

Hvordan smager den så?

Når du tager glasset op til næsen – ja, vi smager altid lige med snudeskaftet først – bliver du forkælet med en ​​kombination af ​​vanilje, citrus, frugt og blomster, hvorefter du tydeligt fornemmer aromaer af nødder og karamelliserede frugter, som er lige tilpas afdæmpede til ikke at overdøve de unikke noter af træ. Det er en helstøbt oplevelse, hvor dine sanser kommer på arbejde uden at blive stressede. Det hele er i perfekt balance.

Så er turen kommet til at få de gyldne dråber ind i munden, og her er det første indtryk vanilje og træ sammen med en smag af citrus og blomster, mens finishen er lang og markant i munden. Det er en smagsoplevelse, der holder ved i det helt rette tidsrum.

Ron Zacapa lancerer den ultimative luksusrom

Et niveau højere end de andre

Altså sådan helt bogstaveligt talt. Zacapas legendariske Master Blender Lorena Vásquez, der har været hos dem i 34 år og er en af verdens mest respekterede indenfor sit fag, fik idéen om at lagre fadene med rom hele 2.300 meter over havets overflade i de græsklædte sletter på højlandet i Guatemala. Hvorfor? Fordi det skaber en rom, der modnes langsommere som resultat af de lavere temperaturer, og det er en del af den unikke filosofi om “The Art of Slow”, som er mantraet hos Zacapa.

Den nye Zacapa Reserva Limitada 2019 er til salg hos et udvalg af danske forhandlere – se listen herunder – men du skal skynde dig, hvis du vil nå at nyde den eksklusive rom, for det er jo en Limitada, hvilket betyder, at den kun er på markedet resten af 2019.

RON ZACAPA RESERVA LIMITADA 2019 FÅS HOS:

Skjold Burne Vinhandel
Vinspecialisten.dk
Felixvine.dk
Vildmedvin.dk
Tastingclub.dk
Kokkensvinhus.dk
Vinobleamager.dk
Uhrskov-vine.dk
Whisky.dk
Hjhansen-vin.dk


Se andre seje sager om: ,