Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Nå ja, det er da fint nok at give vennerne en lektion i fart på en af de mange indendørs baner i Danmark, men hvis du virkelig vil rykke dem rundt, så skal du et smut til Vandel Gokart.

Her har de nemlig 900 meter og 14 sving, der udgør danmarks bedste udendørs gokartbane, og når det så lige er krydret med danmarks hurtigste udlejningsgokart, så er der basis for fedt ræs.

Her i artiklen kigger vi nærmere på Vandel Gokart, og først får du lige en gennemgang af de lynhurtige gokarts fra ingen ringere end Nicolas Kiesa. Hey, manden har kørt Formel 1, og han er simpelthen en fornøjelse at lytte til.

SE MERE HOS VANDEL GOKART

Ægte ræs med fart over feltet

Udover bare at se pokkers seje ud, så er det nogle vilde gokarts, du kravler ned i hos Vandel Gokart.

De er nemlig forsynet med specialtunede motorer, så du i stedet for de normale 9 hestekræfter får 13 af slagsen, og det gør en kæmpe forskel. Du kan faktisk ikke rigtigt sammenligne med de tidligere udlejningsgokarts, som du har prøvet, for det her er i en hel anden liga.

Og når du så lægger den blærede bane oveni hatten, så er der lagt i kakkelovnen til en oplevelse, du aldrig glemmer. På langsiden når du op på 80 km/t, og selvom det ikke lyder af meget, så føles det helt sygt, når du hamrer sømmet i bund. Banen er generelt teknisk krævende og kan give selv erfarne gokartkørere sved på panden.

Det er helt unikt efter danske forhold, og Vandel Gokart er da også en familieejet virksomhed med næsten 20 års erfaring og solide rødder i gokartsporten, som hele tiden har fokus på den ekstraordinære motorsportsoplevelse med det bedste og nyeste udstyr. Det betyder, at de som de eneste i Danmark har 20 tørvejrsgokarts og 20 regnvejrsgokarts stående. Du ved, det danske vejr skifter hurtigt, men forholdene er jo ens for alle, og det er virkelig udfordrende at køre i regnvejr, for her kommer færdighederne virkelig på prøve.

Her er det så ekstra fedt, at tørvejrsgokartene er udstyret med laptimere, så du på skærmen i rattet får serveret vigtig info om din position, omgangstider med difference fra tidligere omgange og beskeder om for eksempel, at det er tid til at komme forbi pitten.

Så kan det da godt være, at du ikke kan følge med Max Verstappen, men hos Vandel Gokart kan du da i hvert fald få samme følelse som han gør, når han presser omgange ud af F1-raceren.

SE MERE HOS VANDEL GOKART

Giv gutterne baghjul i danmarks hurtigste udlejningsgokart

En fed oplevelse for alle

Nu kan det måske godt lyde lidt afskrækkende med al den fart og konkurrence. Men bare rolig, Vandel Gokart er for alle – også børn, hvis de er minimum 140 centimeter høje.

Og alle ræser på fair vilkår. De potente gokarts kan nemlig drosles ned, hvis det er nødvendigt, og de er desuden velsignet med vægtudligning. Ja, det betyder i praksis, at der kommer ekstra vægt i din gokart, hvis du vejer for lidt i forhold til de andre, og det gør jo, at I alle vejer det samme og konkurrerer på lige vilkår.

Det er fedt, at der er så stort fokus på det gode ræs, og Vandel Gokart er virkelig specialister i at sørge for lækre oplevelser. De afholder events for private og større virksomheder, og hvis du leder efter muligheder til en stærk herretur med gutterne, kan de sagtens skræddersy et arrangement til præcis dine ønsker.

Også hvis du er mere seriøs, for Vandel Gokart er vært for Danish Rental Kart Championship, som udover at være uofficielt DM i udlejningsgokart, også er den danske kvalifikationsturnering til Verdensmesterskaberne i udlejningsgokart. Ja, det kan pludselig blive stort.

Du burde i hvert fald starte med at prøve en tur, for når først du har sat vennerne til vægs på banen, så er det altså stærkt vanedannende.

SE MERE HOS VANDEL GOKART

Giv gutterne baghjul i danmarks hurtigste udlejningsgokart