Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du leder efter noget fedt at lave på næste herretur, polterabend, firmatur eller bare selv vil køre med 300 km/t, er VR Racing noget af det sjoveste, du kan prøve.

Jeg har været med resten af Mandesager-redaktionen forbi til en tur hos VR Racing Denmark, og det er ret sygt, hvor realistisk racingen bliver, når du først får VR-brillerne på og bliver kastet rundt i stolen.

Her i artiklen kigger vi nærmere på Danmarks første Virtual Reality racing center, og i videoen herunder ser du, hvordan det går for sig, når der bliver fyret op for ræs.

SE MERE HOS VR RACING DENMARK

Vildt realistisk – vildt sjovt

Nej, VR Racing er ikke bare et computerspil, hvor du kigger på en skærm, mens du hiver i rattet.

Det er en fuldblods racing-oplevelse, hvor du mærker det mindste bump i vejen, får vind i ansigtet og kan kigge dig omkring i Virtual Reality, mens du kører. Det er faktisk det tætteste du kommer på den rigtige oplevelse uden at bruge en formue på racerbiler og udstyr – og endnu flere penge på at holde materiellet kørende.

Det var virkelig imponerende, da jeg tog VR-brillerne på og pludselig befandt mig i en F1-racer med præcis samme udsigt som Lewis Hamilton og Max Verstappen oplever. Faktisk ekstremt imponerende. Og som en ekstra bonus, kunne jeg kigge nedad mig selv iført racingdragt uden ølmave. Ja, den var pludselig forsvundet.

Hele følelsen er ultra realistisk, og du kan mærke ethvert bump på Monza lige i bagdelen, når du giver den maks gas på langsiden.

Det er takket være 5D-simulatoren hos VR Racing Denmark, der udover VR-briller bruger bevægelse i sædet, surround headset og vind-generatorer til at bombardere dine sanser med indtryk.

Resultatet er bare en gennemført oplevelse, og det er faktisk fysisk hårdt at få bilen rundt på banen. Og svært, men sådan er det jo også i virkeligheden.

SE MERE HOS VR RACING DENMARK

VR Racing

En fed oplevelse for alle

Jeg skriver gerne under på, at du bliver blæst bagover, når du prøver VR Racing. Det er en vild oplevelse. Her er det fede så, at det er for alle.

Det er lige meget, om du ikke engang har kørekort eller selv mener, at du er en fandens fartdjævel, for alle kan konkurrere mod hinanden, og det er lige præcis derfor, at det er oplagt som en sjov oplevelse med masser af fællesskab og sund konkurrence.

Der er jo ingen, som kan komme galt afsted, så det er bare med at give den gas. Og som en ekstra bonus, er det fuldt ud tilladt at køre med en gedigen promille. Du bliver nok bare ikke en bedre racerkører med alkohol i blodet. Det er bedre med benzin.

Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg har været forbi til en vild VR-tur.

SE MERE HOS VR RACING DENMARK

VR Racing


Se andre seje sager om: , ,