I går var der Verdensdag for Pressefrihed, og i den forbindelse offentliggjorde foreningen Reporters Without Borders en officiel liste med en rangering af lande med bedste og dårligste vilkår for pressefrihed. Den finder du LIGE HER.

Her indtog Danmark iøvrigt en tredjeplads med Norge på førstepladsen og Irland på andenpladsen.

På femtepladsen finder vi Finland, og her havde den lokale avis Helsingin Sanomat lavet en sjov gimmick i forbindelsen med listen.

De har nemlig udviklet det specielle kort “de_voyna” i CS:GO, som indeholder et hemmelig rum, hvor spillere kunne få informationer om krigen i Ukraine på både russisk og engelsk. Altså med sandheden om for eksempel massakren i Bucha og det faktum, at over 70.000 russere menes at have mistet livet i krigen.

Er det så nødvendigt?

Jo, på den føromtalte liste finder vi Rusland helt nede på plads nummer 164. Der er 180 lande på listen, hvor Nordkorea selvfølgelig indtager sidstepladsen.

Det betyder jo så, at den russiske befolkning ikke får hele sandheden at vide, men det gør de russiske spillere i CS:GO jo så, hvis de finder vej til rummet, og i videoen herunder kan du se, hvordan det ser ud.

Vidste du iøvrigt, at Rusland har en hemmelig militærbase på Nordpolen? Det har de, og den kan du besøge LIGE HER.