Penge er ikke alt. Men hvis muligheden stod mellem at have mange af dem eller slet ikke nogen, så er det jo ikke svært at vælge. Og så er der jo hele aspektet med at måle succes. Her er det bare en vigtig målestok, hvem der har flest penge.

Det får du hvert år oplyst på Forbes’ World’s Billionaires List, som lige er udkommet i en 2020-udgave. Her kan man udover den officielle liste også læse om lidt tendenser indenfor formuerne hos verdens rigeste. Her har Coronavirus allerede sat tydelige spor, for i forhold til sidste år er der 58 færre milliardærer i verden, så antallet nu er 2.095. Her er det vigtigt at notere sig, at det er i amerikanske dollars.

De har så også rigeligt at tage af, for listen toppes for tredje år i træk af Amazon-ejeren Jeff Bezos, der er god for 113 milliarder dollars. Det er endda på trods af, at hans ekskone fik 36 milliarder dollars i skilsmissen. Jaja, de rige har mange glæder. Nummer to på listen er i øvrigt Bill Gates med 98 milliarder dollars, og hele 8 personer på listens top 10 er fra USA.

Den første dansker på listen er Bestseller-manden Anders Holch Poulsen med en formue på 8 milliardær dollars, der placerer ham som nummer 169. Ja, det er er alligevel ret fedt at vide, at der kun er 168 personer i hele verden, som er rigere end dig selv. Og der er desuden endnu en dansker i form af Niels Peter Louis-hansen på 7,4 milliarder dollars på 196-pladsen.