Det kan da godt være, at “Plæneklipperen” var livsfarlig på en fodboldbane i sine unge dage, men lige nu hitter Stig Tøfting med en ny video, hvor han redder liv. Det hele foregår i forbindelse med en ny kampagne for TrygFonden, hvor Stig Tøfting i samarbejde med Poul Hansen har trænet et særligt livreddende landshold, der kan bruge hjertestartere til at redde en person som er udsat for hjertestop.

Videoen er blevet delt i Peru, Australien og Frankrig i forbindelse med VM og har skabt stor opmærksomhed i alle landene med budskabet om, at danskerne er verdensmestre i at redde liv.

Det er ret fedt lavet, og her på redaktionen vil vi gerne støtte alle initiativer, der kan være med til at redde liv, så du kan se TrygFondens video herunder.

Hvis du i øvrigt selv pludselig befinder dig i en situation, hvor en person får et hjertestop, så er der tre nemme trin, du skal følge. De er her:

1. Ring 112

Hvis nogen får hjertestop, kan du ikke gøre noget forkert, hvis bare du gør noget. Du må aldrig stikke af. find mobilen frem og ring 112. Så hjælper de professionelle i røret dig gennem situationen.

2. Livreddende førstehjælp

Placer dine hænder over brystet og tryk 30 gange. Tempoet er 100 tryk i minuttet. Det er faktisk hele proceduren.

3. Hent nærmeste hjertestarter

Hurtighed er altafgørende, for jo før du får hentet apparatet, jo større er chancerne for at overleve, og en hjertestarter øger chancen for at overleve et hjertestop markant. Det er i sandhed et værktøj, der redder liv.

Stig Tøfting hitter med ny video, hvor han redder liv


Se andre seje sager om: , , , ,