Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vikinger er seje. Og de er farligt fascinerende, hvilket giver god grobund for film og TV-serier med vores forfædre.

Nu kan du få et gedigent Vikinge-fix med den nye episke actionfilm “The Northman”, der lander i de danske biografer den 13. april. Yessir, der venter fed vikinge-action, så du kan godt begynde at glæde dig.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den stjernebesatte storfilm, og vi starter lige med traileren. Ja, der er knald på.

SE MERE OM THE NORTHMAN HER

Brutal action med dansker på rollelisten

Der er ingen grund til at idyllisere noget som helst. Det var forbandet hårdt at være viking for over 1.000 år siden, hvor livet både var fyldt med brutale plyndringer og ren kamp for overlevelse.

Jamen, sådan var det dengang, og derfor er vikingetiden også proppet med mytologi, sagn og sagaer. En af dem er den islandske Amleth-saga, som den nye film “The Northman” bygger sin historie på. Selvfølgelig med lidt fri fantasi, men det giver bare historien et moderne twist.

Der er fuld skrue på fortællingen i “The Northman”, for her følger vi kronprinsen Amleth, spillet af en voldpumpet Alexander Skarsgaard, der drager ud på en farefuld færd for at hævne sin afdøde far. Amleths onkel Fjölnir har nemlig myrdet sin broder for selv at kunne indtage tronen, og det lykkedes med nød og næppe Amleth selv at flygte fra samme skæbne.

Efter at have tilbragt adskillige år med plyndringer langs Ruslands floder opstår muligheden for at få hævn. Han møder nemlig en gruppe slaver, der er på vej mod Fjölnirs kongsgård, så derfor griber han chancen og følger med dem forklædt som slaven Bjørnulf. Så er han på vej mod sin onkel og hævnens time er kommet.

Det er et ret skarpt plot med hævn, kærlighed og mytologiens onde ansigt.

“The Northman” er i øvrigt instrueret af Robert Eggers, der også stod bag den Oscar-nominerede film “The Lighthouse”, og udover Alexander Skarsgaard er der fint besøg på rollelisten med prominente navne som Willem Dafoe, Ethan Hawke, Nicole Kidman og vores egen Claes Bang. Ja, der er virkelig gang i karrieren hos danske Claes Bang, der brager igennem i Hollywood.

Og han gør det ganske glimrende i “The Northman” i rollen som Fjölnir. Jeps, det er ham, der er den nederdrægtige kongemorder, og jorden brænder virkelig under ham, da Amleth får fat i ham.

Der er altså lagt i kakkelovnen til en mega fed vikinge-film, når “The Northman” rammer biograferne den 13. april.

Yes, det er lige om lidt, så saml gutterne og forbered jer på en heftig tur i biffen.

SE MERE OM THE NORTHMAN HER

The Northman


Se andre seje sager om: