En skilsmisse er noget af det værste, du kan blive udsat for – især når der er børn involveret. Men i Danmark ender halvdelen af alle ægteskaber altså i skilsmisse. Når du har truffet beslutningen om, at du skal skilles, så gælder det om at komme igennem det så smertefrit som muligt, og her hjælper den danske online-tjeneste Teamwork Family ved at stille en række ekstremt brugbare værktøjer til rådighed, som letter hele processen og får dig hurtigere på vej til det lykkelige liv.

SE HVORDAN TEAMWORK FAMILY KAN HJÆLPE DIG VED AT TRYKKE HER

En skilsmisse kan gøre ondt, og for et lille barn kan det give ar, der følger med i bagagen resten af livet. Det får du smukt illustreret i videoen herunder, der skildrer den svære skilsmisses påvirkning på et uskyldigt barn, som bærer det med sig hele livet.

HER HJÆLPER TEAMWORK FAMILY DIG

I forbindelse med en skilsmisse, er der en række praktisk opgaver, der bare skal klares. Men i skyggen af de personlige stridigheder er det svært at overskue meget mere end at skændes. Det er menneskeligt og bestemt ikke noget at skamme sig over. Det er der heller ikke i at tage imod hjælp, og det er lige præcis, hvad I får med Teamwork Family.

Tjenesten hjælper for eksempel med:

Samværsaftale

Giver I gaver i fællesskab til jeres fælles barn? Hvad når mormor holder fødselsdag i fars uge? Hvem skal være bopælsforælder? Må en ny kæreste komme med til konfirmation for jeres fælles barn?

Portalen stiller alle de rigtige og vigtige spørgsmål, som I ikke havde tænkt på, men I skal blive enig om svaret. Og I bliver opfordret til ikke at udskyde beslutningerne, men at få styr på de mange praktiske aftaler med det samme – der er ligefrem en best practice knap, så man får en objektiv håndsrækning.

Bodeling

Skal den fælles bolig sælges? Hvem skal have sommerhuset? Skal pensionen deles? Hvad med arvestykkerne, og det I hver især har ejet inden ægteskabet? Hvordan vil I fordele indboet? Er det den, der skal flytte, der skal betale flytningen? Skal udgifter til oprettelse af nyt lån deles, når den ene part nu skal ud og købe ny bolig?

I noterer sammen eller hver for sig jeres indbo og sætter en pris på det, som eksen kan acceptere eller overbyde. Det er ikke svigerfars Excelark, som vi ikke har tillid til, men et neutralt tredjepartssystem som holder styr på regnskabet for jer.

Økonomi

Hvordan vil I fordele udgifterne til konfirmation, børnefødselsdag og tandlæge? Hvem betaler udgifterne til udflugter og lejrskole? Skal den ene af jer betale børnepenge til den anden? Hvem indbetaler til børneopsparingen?

Hvis man vil undgå for mange MobilePay-anmodninger, så kan man lade Teamwork Family holde styr på, hvad man har betalt og om udgiften skal splittes 50/50 eller 100/0 ved for eksempel børnepengene. Gennemsigtighed og klare aftaler er kernen i systemet. Det er noget, som mange skilsmisseforældre godt kunne have brugt.

Skilsmisse? Teamwork Family er en dansk online-tjeneste der får det bedste ud af en sur situation

I praksis stiller Teamwork Family en dynamisk skabelon til rådighed med en masse spørgsmål, og så er det op til forældrene at blive enige om svarene, som så bliver gemt online. Hver gang der er et tvivlsspørgsmål eller ændringe til et enkelt aftalepunkt, ændrer man det med et museklik – og en accept fra eksen. Det er lige præcis sådan nogle situationer, der virker smålige og ligegyldige i det lykkelige forhold, men midt i en skilsmisse bliver er alt mere uoverskueligt og problematisk.

Og husk nu. Det er ingen skam at blive skilt. Men det er en skam, hvis I ikke sørger for, at mor og fars skænderier ikke går ud over børnene.