Samsung har netop lanceret deres nye Galaxy S10 telefoner, og hvis du er hurtig får du en rigtig god pris på Samsung Galaxy S10 og S10+ inklusive de true-wireless hovedtelefoner Galaxy Buds. For at belønne dem, der forudbestiller en af de to topmodeller, putter Samsung nemlig et sæt af de helt nye Galaxy Buds høretelefoner med i købet. Og det er faktisk ikke sådan at kimse af, for de har en værdi af 1199 kr. Men du skal som sagt være hurtig på bestillings-knappen, for tilbuddet gælder kun frem til 7. marts 2019.

Skal du købe en S10?

Det vigtigste er dog stadigvæk selve telefonen – er den pengene værd, og skal man skifte sin eksisterende telefon ud? Og skal man i så fald vælge en S10e, en S10 eller en S10+? Det kommer naturligvis an på ens behov for at kunne flashe den nyeste seje telefon, men også hvordan man vægter pris, specifikationer og størrelse i forhold til hinanden.

S10e er den billigste af de tre nye modeller, hvilket skyldes at den har lidt mindre blær over sig end de to andre. Det man først lægger mærke til er skærmen, som med sine 5,8 tommer og en opløsning på 2280 x 1080 pixel ligger lidt under S10, der har en 6,1 tommer skærm og 3040 x 1440 pixel, og S10+, der har en skærm på 6,4 tommer med samme opløsning som S10.

Et andet punkt, hvor S10 og S10+ overhaler S10e er på kameraet. Misforstå nu ikke – S10e har et kamera, man ville drømme om at se i sin telefon for blot et år siden. Udviklingen er bare gået rigtig stærkt, og derfor er S10e’erens dualkamera med en 12 MP linse (F1.5/F2.4 DP AF) og en 16 MP ultra-wide linse ikke længere toppen af poppen. Hvis det er det, man går efter, skal min i stedet kigge på S10 eller S10+, som begge har triple-bagkamera:12 MP (F1.5/F2.4 DP AF), 12 MP zoom samt 16 MP ultra-wide. Alle tre modeller har en 10 MP linse som frontkamera – men S10+ har desuden en 8 MP ultrawide linse. Det vil sige, at man på S10+ har et triplekamera som hovedkamera og et dualkamera som frontkamera. Det er helt vildt.

Bedre sikkerhed på S10

Mange bliver irriterede, når de skal fumle for at åbne telefonen op – du har sikkert selv oplevet tusinde gange, at fingeratryksaflæseren ikke virker, og at du skal taste koden manuelt ind. Det skulle gerne være en saga blot med S10 og S10+, som har Ultrasonic On-screen fingerprint. Udover at det lyder sejt, er det også smart, fordi fingeraftrykslæseren er placeret i selve skærmen og aflæser fingeraftrykket med ultralyd. Det giver en langt større sikkerhed og driftssikkerhed – også selv om fingeren er våd eller snavset. Der er noget, mange har ventet længe på.

En fed feature, som Samsung for første gang introducerer med S10-serien er trådløs strømdeling. Det betyder, at man kan bruge sin S10e, S10 eller S10+ til at oplade andre devices, der understøtter trådløs opladning. Og vel at mærke ikke kun produkter fra Samsung, men al elektronik, der understøtter trådløs opladning. Det vil sige, at du kan oplade de Galaxy Buds, du lige har fået gratis med i købet, hvis de løber tør for strøm på vej hjem fra arbejde – men også dine venners telefoner, som naturligvis ikke har lige så lang batterilevetid som din nye S10. Det er ren blærerøvs-effekt.