Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange mennesker rundt i verden, som går og er kede af, hvordan deres tænder er placeret i deres mund. Et smil er nemlig oftest blandt de ting, som mange husker ved en person, når de møder dem første for gang. 

De fleste mennesker ønsker naturligvis at give et godt indtryk, når de møder nye personer. Derfor giver det også god mening, hvorfor det kan have så stor betydning for folk, hvordan deres tænder er placeret, og dermed også hvordan deres smil ser ud. 

Er du en af de personer, som ville ønske at dine tænder var placeret anderledes, og at du kunne få det tandpastasmil, som mange går og drømmer om? Så læs med videre, hvor du kan blive klogere på den type af tandretning, som kaldes Invisalign

En usynlig måde at rette tænderne på 

Hvis det her er første gang, at du hører ordet Invisalign, så er du helt sikkert gået glip af noget. Noget, som mange mennesker kan huske fra deres tid i folkeskolen, er de børn og unge, som skulle rende rundt med de klassiske togskinner på deres tænder. 

Havde man selv eller en eller flere af sine klassekammerater togskinner på, så kan man nok også huske, at togskinnerne både var smertefulde at få sat på og strammet til, og at det samtidig også kunne påvirke ens selvtillid, at togskinnerne var så tydelige. 

Netop dét er en af årsagerne til, at mange mennesker er så glade for Invisalign-bøjlen. Invisalign er et både verdenskendt, anerkendt og højteknologisk tandreguleringssystem, som indtil nu har hjulpet fem millioner mennesker verden over med at få dét smil, som de har drømt om.

Invisalign-bøjlen er nemlig en usynlig skinne, som derfor er meget diskret. For mange mennesker betyder det, at de gradvist kan få rettet deres tænder til, uden at det er noget, som folk omkring dem går og lægger mærke til. Bøjlen kan nemlig ikke ses, og det er der mange brugere, som er glade for. 

En kortere behandlingstid end andre bøjler 

Som nævnt har mange glæde af, at deres Invisalign-bøjle er usynlig, men der er flere ting endnu, som er med til at gøre brugere tilfredse. Et tandretningsforløb med Invisalign er ofte en hurtigere metode, end de klassiske togskinner for eksempel er. 

Invisalign-bøjlerne er gennemsigtige plastskinner, og de bliver specialdesignet efter de tænder, som skal rettes. De gennemsigtige og diskrete plastskinner bliver skiftet ud omkring hver anden uge, og i takt med at man kommer igennem de forskellige skinnesæt, så bliver tænderne gradvist rettet, indtil at man har opnået det ønskede resultat. 

Længden på et behandlingsforløb kan være meget individuelt, men som regel varer et tandretningsforløb med Invisalign mellem et halvt til halvandet år. Årsagen til at det kan variere så meget i tid skyldes, at alles tænder er forskellige, og forløbet afhænger derfor af, hvilket tandsæt og tandstilling den enkelte person har. 

Hvis man sammenligner med de klassiske togskinner, så er et behandlingsforløb med Invisalign oftest det, som giver de bedste resultater på kortest tid. Et tandretningsforløb med de klassiske togskinner tager normalt cirka to år, og det kræves ofte efterfølgende, at man stadig går med holdebøjler. 

Er et behandlingsforløb med Invisalign smertefrit? 

Desværre er det nok ikke muligt at undgå smerter fuldstændigt i forbindelse med et tandretningsforløb – ligegyldigt hvilken metode, der er tale om. Det giver nemlig sig selv, at det ikke kan foregå 100% smertefrit, da man tvinger tænderne ud i en position, som de ikke er vant til. 

Dog er det de fleste mennesker, som ønsker at have så få smerter som muligt i forbindelse med, at de skal have rettet deres tænder. Og selvom Invisalign er en metode, der bringer mange fordele med sig, så er det desværre ikke usandsynligt, at man stadig vil opleve smerter i sit forløb.  

Hvor mange smerter man har, og hvor lang tid de varer ved, er enormt individuelt. De fleste vil opleve, at deres smerter er værst i de første dage, men at de efterfølgende aftager stille og roligt. Mange personer vænner sig også til det, jo længere hen de kommer i deres tandretningsforløb, og derfor oplever mange, at de får færre smerter som tiden skrider frem. 

Invisalign er en metode der kan benyttes i mange tilfælde 

Invisalign er en metode, der kan bruges i mange tilfælde. Derfor er det også en metode, som er en god mulighed for mange, da behandlingsforløbet kan være med til at give en netop dét tandpastasmil, som mange går og drømmer om. 

Hvis Invisalign har fanget din interesse, så kan du her se, hvilke tandstillinger, der kan behandles med Invisalign: 

– Underbid

– Et dybt overbid

– Mellemrum mellem tænderne

– Skæve tænder

– Tætsiddende tænder, som gør at tænderne er skubbet ind over hinanden 

– Åbent bid, hvor nogle af tænderne i over- og undermunden ikke er i kontakt med hinanden 

– Krydsbid, hvor øvre og nedre kæber er skæve

Invisalign kan derudover også være en mulighed for de personer, som før har fået reguleret deres tænder, og de gradvist efterfølgende har rykket sig igen.