Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Gode bøger kan man jo aldrig få nok af. Især ikke med en sommerferie, der er hastigt på vej.

Derfor får du simpelthen lige et bette bog-tip, for den her sag er netop landet på redaktionen, og jeg glæder mig til at komme i gang med siderne.

Bogen hedder Rosa i al slags lys, og den er skrevet af Per Bloch, som tapper ind i sine egne oplevelser med de dybe spor, kærligheden sætter i os på godt og ondt.

Ja, os mænd kan sgu have det svært med følelser, men de er der altså alligevel, og som en moderne mand i det 21. århundrede, er det faktisk ret fedt at konfrontere de følelser, der hober sig op indeni.

Her er kærlighed en af de vigtigste, og Per Bloch forklarer selv:

”Jeg oplever et samfund, der forventer, at vi både kan sætte ord på vores sårbarhed og samtidig være maskuline. Og hvad stiller man så op med den smerte og det ubehag, der også følger med parforholdet, når vi pludselig skal til at tale om den? Så vi ikke altid ender i flugten. Jeg tror, det er vigtigt, at vi lærer at vise vores følelser, hvile i dem og stå ved dem. Vi skal også kunne tåle, at det gør ondt, hvis kærligheden skal lykkes.”

Rosa i al slags lys er udgivet af Forlaget Rød Panda, og her kan jeg da også lige smide en anbefaling efter deres fremragende bog, Du kan drukne på mange måder, af Teis Gjervig. Den kan noget.