Dette indhold er sponsoreret. 

Er du i gang med, eller står du overfor at skulle renovere eller bygge nyt badeværelse, har du sikkert allerede fundet ud af, at det kræver mere, end et knips med fingrene. Når man renoverer eller bygger nyt badeværelse er der nemlig meget, man skal tage hensyn til. For ud over at være en af de dyreste poster, er der også en del forskellige installationer på badeværelset, som ofte kræver erfaring. 

Det skal du være opmærksom på

Eksempelvis er der ikke ret mange, der kender til faldstammen på badeværelset. Men bor du i et lejlighedskompleks eller en etageejendom, skal du kende til faldstammen, når du skal renovere eller bygge nyt. Faldstammen er nemlig afgørende for dit afløb og sikrer, at spildevandet løber sikkert igennem afløbet, når der skylles ud i toilettet. Derfor kan du også med fordel søge råd og hjælp hos en professionel, så faldstammen installeres korrekt. Derudover er der en række regler og lovgivninger, som du skal overholde, når du bygger eller renoverer badeværelse, fordi det er et vådrum. Disse regler og love kan du finde i det gældende bygningsreglement. 

Følg tendensen og få et moderne badeværelse 

I øjeblikket er der tre overordnede tendenser, når badeværelset skal fornyes. Det skal gerne være funktionelt, langtidsholdbart og rengøringsvenligt. Når det gælder funktionaliteten, foretrækkes elementer som gulvvarme, håndvask eller vaskemøbel med god opbevaringsplads og et væghængt toilet med skjulte installationer. At det skal være langtidsholdbart, kræver at kvaliteten af materialerne er i top, ligesom du med fordel kan holde badeværelset i en enkelt og minimalistisk stil. På den måde undgår du at fortryde de mere vovede valg. I dag bliver der lavet flere og flere rengøringsvenlige elementer til badeværelset, der sparer dig for unødvendig tid på badeværelset. Kig derfor efter glatte overflader, der er nemme at tørre af, og prioritér gerne væghængte elementer, så du nemt kan komme til med støvsugeren.

Find den bedste løsning for dig

Når du har fundet stilen til dit nye badeværelse, skal du undersøge hvilken løsning, der er den bedste for dig. Der findes mange præfabrikerede løsninger til dit badeværelse, men du kan også vælge at investere i specialfremstillede badeværelseselementer. Med præfabrikerede møbler og elementer kan du hurtigt og nemt udskifte både faldstammer, vandinstallationer og andre dele af badeværelset. Dette er løsningen for dig, der ønsker en hurtig og sikker løsning, uden de store overvejelser, eller til dig, der skal renovere eller bygge flere badeværelser. Ønsker du derimod et specialfremstillet badeværelse, er du i langt højere grad en del af hele processen. Denne løsning er for dig, der enten ønsker et unikt badeværelse, som skiller sig ud, eller har behov for særlige løsninger.