Dette indhold er sponsoreret

For mange er botox er ikke ligefrem noget ukendt fænomen, men hvorfor skal man egentlig selv overveje sådan en behandling? Hvad er fordelene? Og hvordan foregår det? Hvis du er interesseret i at vide mere om dette, så kan du have gavn af at læse med her. 

Kort om botox

Hvis du overvejer, om en botox behandling kunne være noget for dig, så giver det selvfølgelig mening at vide helt præcis, hvad botox egentlig er. Botox – også kaldet botulinumtoksin – er et muskelafslappende middel, som får musklerne i huden til at slappe af. Midlet fungerer sådan, at det hæmmer signalet fra hudens nerveimpulser i at nå frem til musklerne, hvilket hindrer musklerne i at bevæge sig og spænde op. Og da det netop er muskelspændinger som danner rynker, reduceres de altså ved en botox behandling.

Botox mod rynker og alderstegn

Der kan som sådan være flere grunde til, at man kan vælge en botox behandling. En er selvfølgelig, at man gerne vil af med rynkerne. Botox er særlig velegnet til at behandle rynker i ansigtet, specielt i den øvre del. I den øvre del af ansigtet kan en behandling minimere rynkerne mellem øjenbrynene, panderynkerne eller smilerynkerne omkring øjne. I den nedre del af ansigtet vil det primært kunne nedtone diverse rynker omkring munden eller på halsen. Årsagerne til, hvorfor man anvender botox, er altså mange, og midlet kan reducere rynker i hele ansigtet.

Botox mod sygdomme

Det er dog ikke kun fjernelsen af rynker, som kan give anledning til at vælge at få en botox behandling. Botox kan nemlig også bruges i forbindelse med sygdomme. Det kan eksempelvis være muskelkramper eller spasticitet (spændte muskler) forskellige steder i ansigt og krop i forbindelse med en hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Derudover kan det også anvendes til behandling af kramper til børn med spastisk lammelse, da kramper i lægmusklen kan forårsage foddeformitet. Samtidig kan det også være, at man har brug for at lindre symptomerne på kronisk migræne i tilfælde af, at andre migrænemidler ikke har nogen eller  tilstrækkelig effekt.

Inden du får en behandling

Det er som ved så meget andet vigtigt at kontakte en læge eller specialist, før man starter på en behandling. Lægen kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er den rigtige løsning til det problem, du har. Derudover skal du også huske at overveje, om de rynker du har i virkeligheden er med til at give dig en charme. Rynker er også beviset på et levet liv, og de kan faktisk klæde mange mennesker – særligt smilerynker, som giver en varme og elskværdighed til de fleste mennesker.