Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

December er en god anledning til at hjælpe hinanden lidt ekstra. Det er jo trods alt, hvad julen går ud på.

Og du kan være med til at hjælpe de millioner af udsatte børn verden over med en UNICEF donationspakke. I år er der tre donationspakker med hver deres formål, og dem kan du se her i artiklen.

Det er jo en ret oplagt julegave til din ven, der alligevel ikke ønsker sig noget.

SE MERE OM UNICEFS DONATIONSPAKKER HER

Klima-, ernæring- eller julenødhjælpspakken

Hos UNICEF er der i år tre forskellige donationspakker, så du selv kan vælge, hvad du vil hjælpe med. Eller du kan springe på alle tre, hvis du vil. Det kan du vælge at gøre for dig selv, mens du også kan printe eller sende et gavebevis til én du kender.

Vælger du klimapakken, er du eksempelvis med til at give nødmadrationer til en familie på fem i to uger, vandrensningstabletter, to vanddunke, soldrevet lommelygte og hygiejnesæt til to voksne og tre børn, mens du med en ernæringspakke for eksempel giver livreddende nøddemos og næringsrige kiks til ét underernæret barn i to uger. Og det kan gøre en kæmpe forskel for netop dette barn.

Peger du mere i retning af julenødhjælpspakken, sender du eksempelvis mad og et varmt tæppe til et barn ude i verden. Pakken sendes fra verdens største humanitære lager i Nordhavnen i København til de steder, hvor behovet er allerstørst lige nu.

SE MERE OM UNICEFS DONATIONSPAKKER HER

Det kunne for eksempel være til Somalia eller det krigshærgede Ukraine. Fokus er først og fremmest på de børn, som har mest brug for hjælp lige nu. Det drejer sig om ting som medicin, mad, varmt tøj eller telte, til at give børn tag over hovedet i flygtningelejre.

Støt det gode formål med en signeret plakat fra Jan Grarup

Den prisvindende danske krigsfotograf Jan Grarup har set lidt af hvert på sine rejser verden over, og han har derfor stillet sig selv spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre?

Løsningen blev en alliance med UNICEF, hvor Jan Grarup hjælper med at sætte fokus på problemerne i blandt andet Sydsudan, og i forbindelse med dette har han lavet tre plakater med ikoniske motiver fra det plagede land. Salget går 100% til UNICEF’s arbejde for verdens børn.

Her på Mandesager har vi været så heldige at få nogle af disse plakater med underskrifter fra Jan Grarup, som du kan købe. Det er helt eksklusivt, for der findes kun disse eksemplarer.

Der er tre motiver, som findes i to forskellige størrelser, og det koster 750 kroner for den mindste variant og 1.000 kroner for den største.

Hjælper, hvor nøden er størst

UNICEF blev oprettet af FN efter Anden Verdenskrig i 1946, fordi krigens rædsler var gået hårdt ud over børnene, der sultede og led. Og de havde brug for hjælp.

Det er netop fundamentet for UNICEF, der siden har hjulpet millioner af børn verden over.

I dag er UNICEF verdens største børneorganisation, og de danske ambassadører tæller folk som Kasper Hjulmand, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus og Rasmus Brohave, der alle støtter op om det gode formål.

At hjælpe verdens udsatte børn.

SE MERE OM UNICEFS DONATIONSPAKKER HER