Dette indhold er sponsoreret

Strøm er en integreret del af hjemmet, og hverdagen ville på mange måder ikke kunne hænge sammen uden den. Men strømpriserne er i den seneste tid steget, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at det vil ændre sig lige foreløbigt, og det betyder store elregninger. Men der er faktisk en del at hente i mange husstande, for man kan næsten altid spare på strømforbruget et eller andet sted.

Er der billigere eludbydere?

De fleste husstande holder sig ofte til den samme eludbyder, som de skrev sig op ved, da de flyttede ind. Men markedet ændrer sig hele tiden, og der er en masse forskellige eludbydere, der måske kan tilbyde billigere priser på strøm. Lav nemt en søgning på nettet, eller få mere information her og spar på el regningen. Mange tænker slet ikke over, at det kan være en god ide at revurdere sit elabonnement jævnligt, så man ikke lige pludselig betaler i dyre domme for sin strøm.

Tænk over elforbruget

Elforbruget er et af de områder, hvor man som forbruger kan gøre en forskel, spar på el, spar på el regningen, og så er man også med til at mindske CO2-udledningen. Det er altså en win-win situation for både pengepungen og klimaet. Derfor kan det være en god idé at tænke over nogle af de mest effektive måder at spare på elforbruget på.
LED-pærer er effektive til at sænke forbruget. De bruger nemlig meget mindre strøm end glødepærer, og derudover holder de også længere. Man sparer både penge på elregningen, og undgår at skulle udskifte pærerne så ofte.
En anden ting, der er effektiv til at spare på strømforbruget, er, at man ikke lader apparater stå i standby mode. Alle apparater, der står standby, forbruger nemlig stadig en smule strøm, og det kan man nemt komme til livs ved helt at slukke for dem, når de ikke bruges. Så spar på elregningen ved at slukke for apparaterne, når de ikke bruges.

Vælg energieffektive hvidevarer

Et andet vigtigt aspekt af strømforbruget er hvidevarerne i hjemmet. Køleskabe og frysere bruger konstant strøm, med vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner forbruger en del strøm, hver gang de sættes i gang – hvilket for nogle kan være flere gange om dagen. Det kan hurtigt løbe op i en del kWh, så spar på el og spar på elregningen ved at købe energieffektive hvidevarer i stedet. Teknologien udvikler sig hurtigt, og det indebærer blandt andet, at hvidevarerne forbruger mindre og mindre strøm uden, at deres funktioner nedsættes.