Stress er en forbandet djævel at have hængende på ryggen, og når først den får sig bidt fast, er den svær at komme af med. Så kan du prioritere stressdæmpende aktiviteter nok så meget, men det er egentlig bare ekstra punkter i din i forvejen travle hverdag.

Men der er heldigvis hjælp at hente hos profferne. De hårde gutter i Navy SEAL ved nemlig af erfaring, at stress koster liv, og der er kæmpe forskel på at have travlt og at være stresset, så de lærer vejrtrækningsteknikken Box Breathing, der er med til at få stresset til at forsvinde, og det er faktisk så nemt, at du også sagtens kan gøre det.

Teknikken går i al sin simpelhed ud på at finde et roligt sted, sætte sig behageligt og derefter trække vejret ind i 4 sekunder, holde det i 4 sekunder og ånde ud i 4 sekunder. Det lyder måske lidt for simpelt, men det virker. Og for at gøre det endnu lettere, kan du selv prøve med hjælp af animationen nedenunder. Her skal du trække vejret dybt ind, når den blå cirkel udvider sig. Holde vejret, når den er fuldt udvidet. Udånde, når den trækker sig sammen.

box-breathing-how-to-Navy-SEALS

Så hvis du er meget stresset, kan du jo give det et forsøg. Det værste der kan ske er vel, at du har spildt et par minutter, men når man tænker på, hvordan gutterne i Navy SEAL har taget teknikken til sig som et vigtigt element i både træning og kamp, kan du roligt være sikker på, at der er noget om snakken.


Se andre seje sager om: ,