Lad os nu bare være ærlige. Os mænd tror vi er bedre til at køre bil end vi egentlig er. Det er selvfølgelig godt med et ordentligt skud selvtillid, men hovmod står jo som bekendt for fald. Og hvad så med kvinderne? Jojo, vi kender vel alle et kvindfolk, der hverken kan skifte gear eller parallelparkere, men hvordan set det store billede ud?

Her er der brug for videnskab og hårde facts fremfor mavefornemmelser.

I England har en grupper forskere analyseret alle landet trafikuheld med dødelig udgang fra 2005 til 2015, og det drejer sig om hele 14.425 af slagsen. Det er alligevel en ret stor mængde data. Men hvad viser tallene så? Det har lige publiceret deres fund, og de er ret tydelige.

Forskerne inddeler dødsulykkerne i seks forskellige kategorier afhængig af køretøjet, så der er tale om cykler, busser, biler og taxaer, varevogne, lastbiler og motorcykler.

Her viser det sig så, at mænd er overrepræsenteret i fem af kategorierne – kun ulykker med busser har en lige fordeling mellem kønnene.

Særligt slemt står det til i kategorien med motorcykler, for her er der 10 gange flere dødsulykker med mænd end kvinder.

Det er altså ikke så svært at konkludere, at mænd er farligere i trafikken end kvinder. Så er der selvfølgelig også andre faktorer, som spiller ind. Mænd kører for eksempel mere og oftere end kvinder.

Men når alt kommer til alt, så skal vi alle passe på os selv og andre i trafikken. Mand eller kvinde. Det er lige meget.

Hvis du i øvrigt skulle være i tvivl om, hvor galt det går, når du kører galt i en fartulykke, så har Rådet for Sikker Trafik fået vicestatsobducent Peter Juul Thiis Knudsen på retsmedicinsk institut ved Syddansk Universitet til at forklare det i videoen herunder.

Ja, det er grove løjer.