Er du korrekt dækket, hvis uheldet er ude?

Du har brugt tid og penge. Tid og penge på at vælge den helt rigtige bil, der passer til dit behov, dit image og din livssituation. Når du sætter dig ind og starter øsen, føles det rigtigt i maven. Du er en glad mand – du elsker din bil.

Men har du tænkt over, hvad der sker, hvis uheldet er ude og du skal have fat i din bilforsikring? For er du forsikret korrekt?

Vi giver dig her en hurtig guide, hvor vi gennemgår nogle brugbare ting omkring din bilforsikring.

Ansvar eller kasko?

Det første, du skal overveje, er, hvorvidt du ønsker at være dækket udelukkende med den lovpligtige ansvarsforsikring eller om en kaskoforsikring er nødvendig.

Men hvornår kan det betale sig med en kaskoforsikring?

Det er svært at komme med nogen tommelfingerregel. Det handler om at vurdere bilens pris kontra den pris, som kaskoforsikringen koster. Har bilen kostet 20.000 kroner, og kaskoforsikringen koster 8.000 kroner, er det nok ikke den bedste investering. Har bilen derimod koster en halv million, er det omvendt en god investering.

Selvrisikoen

Her skal du gøre op med dig selv, hvilket af følgende to scenarier, du anser som det bedste:

  1. En høj selvrisiko, som gør, at din forsikringspræmie hvert år bliver lavere, men hvor du så omvendt ikke får dækket de små skader.
  2. En lav selvrisiko, hvor du får en højere forsikringspræmie hvert år, men hvor du omvendt også får dækket nogle flere af de små skader.

Det er med andre ord et temperament-spørgsmål. Vil du have en billig bilforsikring eller en lidt dyrere bilforsikring. Det er selvfølgelig væsentligt at undersøge, hvor meget din præmie falder, hvis du hæver selvrisikoen. Ofte er der mange penge at spare, ved at gøre det.

Angiv dit kørselsbehov korrekt

Forsikringsselskaberne beregner prisen blandt andet ud fra, hvor mange kilometer du kører hvert år. Derfor er det vigtigt, at du angiver det korrekte antal kilometer. Angiver du et for stort kørselsbehov, betaler du unødigt meget. Angiver du et for lavt kilometertal, kan du miste dækningsretten ved en eventuel forsikringssag.

Tilvalgsdækninger

Forsikringsselskaberne tilbyder tilvalgsdækninger til din kaskoforsikring. Det kan eksempelvis være førerdækning og glasskadedækning. Vælg det kun, hvis du virkelig mener, du har behov for det, for det koster knapper.

Månedlig betalinger?

Bilforsikringen kan være et stort indgreb på bankkontoen. Du kan med fordel finde et selskab, der tilbyde rmånedlige betalinger. De findes og det kan virke mere overskueligt at betale på denne måde. Du skal dog huske at undersøge, om forsikringsselskabet pålægger gebyrer, for at tilbyde dig det.