Sponsoreret af Lead Supply 

Et lån kan indebære mange ting og det kan være svært som forbruger helt at forstå hvordan man skal gå til de mange forskellige låneudbydere og typer af lån. Overvejer man et lån til privat forbrug, så kan det hurtigt blive ret overvældende. Da forskellige lån har forskellige omkostninger, både på kort og på lang sigt, er det vigtigt at man er sat ind i hvad man skal kigge efter, samt fordele og ulemper ved relevante låneudbydere. Med en oversigt over privatlån er det nemt hurtigt at få overblik over den nødvendige viden og dermed blive klogere på hvilken låneudbyder der har de bedste muligheder for dig. 

Et overvældende marked

Set udefra er markedet for låneudbydere eksploderet i takt med at det er blevet nemmere og hurtigere at tage lån online. Ansøgningsprocesserne er sat betydeligt ned efter at låneudbyderen nu kan hente alt den relevante information gennem NemID, og det er både blevet nemmere at få pengene udbetalt, samt at tilbagebetale beløb til udbyderen. Det kan derfor godt være svært at finde rundt i hvad de forskellige låneudbydere har at tilbyde. Derfor kan en låneguide være behjælpelig, da man her har mange muligheder samlet ét sted. 

Bliv klogere på lånetyper

Gennem en velinformeret oversigt vil man også blive mødt af de mange forskellige typer af lån, som en udbyder kan tilbyde. Hertil er privatlån en af de mest benyttet former for lån. Kort sagt, så er et privatlån til privatpersoners eget forbrug, hvortil der ikke bliver lagt spørgsmål til hvad pengene skal bruges til fra kreditorens side. Derfor kan et privatlån gå til alt fra daglig forbrug, nyt køkken, en båd eller andet. Ofte vil privatlån have et loft på maksimalt 500.000 kroner. Der findes også lån til mere bestemte formål, såsom et boliglån eller et erhvervslån. Gennem en oversigt vil man ofte kunne blive klogere på de mange lånetyper og deres forskelligheder.

Lån med og uden sikkerhed

Oveni dette vil nogle lån også blive tilbudt enten med eller uden sikkerhed. Dette er en sikkerhed for låneudbyderen, som der bliver refereret til. Lån med sikkerhed vil sige, at udbyderen får en garanti i form af en pantsættelse af for eksempel bolig, værdipapirer, eller lignende. Denne type lån bliver dog oftest kun udbudt af banker, da de fleste online kreditorer tilbyder lån uden sikkerhed. Ved lån uden sikkerhed, menes der altså at der ikke stilles sikkerhed i noget ved optagelse af et lån. Derfor ser man ofte at renterne er højere ved privatlån online, da låneudbyderen får sikkerheden gennem renten i stedet for eksempelvis i fast ejendom.