Man skal være lidt varsom med pop-forskning, for risikoen ved studierne er, at du hurtigt kan finde de resultatet, du leder efter. Sådan en slags selvopfyldende profeti. Men den her er altså god nok, når forskning viser, at dovenskab forlænger levealderen, for det er det anerkendte Journal of Proceedings of the Royal Society B: Biological Science, som har offentliggjort undersøgelsen, der ved forsøg på dyr har påvist en sammenhæng mellem overlevelse og aktivitetsniveau.

Luke Strotz, researcher fra University of Kansas Biodiversity Institute and Natural History Museum skærer ind til benet:

“Dyr som har mindre brug for energi-vedligeholdelse i deres livsstil er mere tilbøjelige til at overleve end dem, der har en højere stofskifte-rate.”

Det betyder altså, at de dyr i forsøget som hurtigt opbrugte deres energidepoter overlede længere end dem, som sparede på energien. Så kan det godt være, at det ikke kan oversættes 100% til os mennesker, før vi får foretaget nogle forsøg, men her skal vi da frivilligt melde os til at være en del af forsøgspersonerne, som skal dase på sofaen og lave så lidt som muligt.


Se andre seje sager om: , , ,