Casper Ravn-Sørensen har skabt succes hos en række virksomheder, som han har investeret i. Men det er ikke alle, han vil bruge kræfter på.

Hvis din virksomhed skal vokse, så er det vigtigt at finde den rette investor, der kan møde dig som iværksætter, der hvor du er. Casper Ravn-Sørensen kan meget vel være den investor.

Sammen med sin partner Mads Fast Dahlerup har han med investeringsfirmaet Dotcom Capital skabt succes hos en række nystartede virksomheder med sin kapital.

De fokuserer på virksomheder, der er på seed-stadiet – altså virksomheder, der har en forretningsmodel og indtægt, men mangler kapital og viden for at komme videre. Han vil aldrig investere i modne virksomheder, som allerede har en stor omsætning og måske endda er internationale og skaber god profit.

»I modne virksomheder kommer vi for sent. De har for det meste allerede flere ejere, og der er for mange involverede til, at vi kan lave store og hurtige ryk,« siger Casper Ravn-Sørensen.

Men det er ikke den eneste faktor, der kan få Casper Ravn-Sørensen til at holde igen med pengepungen.

»Hvis teamets engagements på nogen måde kan betvivles, vil jeg ikke investere. Det lyder måske banalt, men jeg ser ofte, at stifterne har for høje forventninger til løn, før deres resultater berettiger det. Jeg ser også ofte, at der ikke er engagement nok til, at de vil arbejde om aftenen og i weekenderne. I starten er hastighed og tilstedeværelse alfa og omega,« fortæller Casper Ravn-Sørensen.

Der er en sidste ting, der holder Casper Ravn-Sørensen tilbage som investor.

»Det er afgørende for mig, at virksomheden har potentiale til at blive international. Det er spild af vores fokus, hvis virksomhedsejerne ikke har det ønske eller den mulighed,« siger Casper Ravn-Sørensen.