Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

En brandalarm er essentiel i ethvert hjem, hvis der skulle opstå brand. Brandalarmer adskiller sig fra almindelige røgalarmer ved ikke at detektere røg, men varme, hvilket gør dem effektive til at advare om brandfare. Her på siden kan du læse om gode grunde til, at du bør have en brandalarm.

Sikkerhed i hjemmet og ro i sindet

Brandalarmen har til opgave at øge sikkerheden i dit hjem. Det gør den på flere forskellige måder. Først og fremmest kan den hurtigt advare dig om, at en potentiel brand er opfanget et sted i boligen. Derudover kan en tilkoblet brandalarm sende signal direkte til en vagtcentral, som kan hjælpe med at have overblik over situationen og guide dig. Hvis du eller din partner har tendens til at bekymre jer om jeres og husets sikkerhed, så er en brandalarm et rigtig godt sted at starte. Brandalarmer kan bidrage til mere ro i sindet i hverdagen – både når I er hjemme, på arbejde, på ferie, eller når I sover.

Advarsel mod brand

Hvis en brandalarm detekterer høj varme i din bolig, så kan den advare dig med det samme. En serieforbundet alarm er særligt effektiv, da den forbinder flere brandalarmer i din bolig. Det betyder, at hvis én alarm registrerer brand et sted i boligen, så vil alle alarmer i systemet lyde.

En serieforbundet brandalarm er især nyttig i større hjem, hvor det kan være svært at høre en enkelt alarm. Med en serieforbundet brandalarm kan du blive varslet, uanset hvor i hjemmet du befinder dig, hvilket giver dig værdifuld tid til at reagere samt tænke på din families sikkerhed.

Beskyttelse af både mennesker og hus

Ved brand handler det først og fremmest om at advare menneskerne i huset, så alle kan komme ud i sikkerhed. Derudover handler det om hurtigt at få afværget branden, så din bolig forbliver så intakt som overhovedet muligt. Derfor er det essentielt at have et pålideligt alarmsystem, der både kan tilkalde hjælp og øge sandsynligheden for, at du fortsat har tag over hovedet samt beholdt alle dine mest værdifulde ejendele – selv efter en ulykke.

Brandalarmer er lovpligtige i nye boliger

En sidste god grund til at anskaffe sig brandalarmer er, at de er lovpligtige i nye boliger. Her er der tale om boliger fra efter 2004, hvor loven trådte i kraft. En undersøgelse foretaget af Beredskabsstyrelsen viser nemlig, at 85 % af de personer, der omkommer i en boligbrand, ikke har haft installeret en brandalarm. Så selvom brandalarmer ikke er lovpligtige i ældre boliger, er de lige så gavnlige som i nye boliger.

Verisure er en af Europas førende udbydere af professionelt overvågede alarmsystemer, inklusiv brandalarmer. Der får du brandalarmer, som er både trådløse, serieforbundne, optiske, EN-godkendte, og som ikke mindst er tilkoblet en døgnbemandet kontrolcentral. Så tag en beslutning i dag, og find dine brandalarmer.